< div id=”header ”>< / div>

fredag 26 december 2014

Minne annandagen 2006 men blir det bättre för den som redan ligger?


2006 bodde jag i en liten stugby ute vid Rasta Nord i Varberg några km norr om stan. Det var trångt det var friggebodar med direktverkande el. Granne var en Statoil-mack och McDonalds.Jag var ensam i hela stugbyn och cyklande in till stan för där det ett julbord annandagen på Länk 80.

Jag fick punktering på cykeln halva vägen och gick hem till en kompis i stan om han kunde fixa fixa punkteringen. Jo om jag fixade laglappar. Ringde runt vad som kunde vara öppet för jag måste ju tillbaka till mitt råtthål på Rasta.

Som tur var var Shell-macken ute vid Lassabacka öppet och de hade också laglappar. Lånade kompisens cykel och handlade det så jag kunde gå på julbordet sedan.

Politiskt hade alliansen 2006 bildat regering och de hade brått efter alla Göran Persson-år att få igenom sina förslag de första hundra dagarna.

Nu skriver vi 2014 och jag har sedan 2007 begåvats med en nödlägenhet i centrala stan.Jag är inne på första året med min skuldsanering men saknar fortfarande fasta egentliga inkomster.

Jag fick ett ultimativt erbjudande för några veckor sedan att flytta till en s.k. riktig lägenhet utan att först ordnat mina egentliga statusar att kunna ha en fast inkomst. Det struntade man i detta var sista erbjudandet och jag kommer ALDRIG att få något mer och jag ska inte tro att jag får något eget kontrakt i nödlägenheten jag bor i hette det.

Politiskt har en rödgrön ministär tagit över men kan inte genomföra nånting eget de 100 första dagarna utan administrerar en alliansbudget som har ett visst stöd av SD.

Jag vill att MP lämnar regeringen hellre än att sitta som gisslan före nyvalet. Istället gör man tvärtom i senaste medlemstidningen GRÖNT. Man helgonförklarar de sex ministrarna och har för avsikt att bygga hela valrörelsen på att marknadsföra dem.

Ja så olika kan miljöpartister se ut här i landet. Jag tror aldrig klyftan varit större än jag och DOM.Lika lite som att skillnaden inte är någonting mellan regeringen och oppositionen. Regeringens egen budget är överspelad enligt statsministern.

Frågan är vem extra valet är till för? Att rädda sex ministrar i regeringen eller att vilja förbättra min tillvaro? För mig är svaret givet det är bara att läsa GRÖNT att idag är medlemmarna i MP till för DOM.DOM är inte till för mig.

Inga kommentarer: