< div id=”header ”>< / div>

söndag 23 november 2014

Sluta hyckla MP Riks ni kan lika gärna gå in i alliansregering om det ska backas från gröna krav!


När MP:s partistyrelse vill kompromissa bort bensinskattehöjningar är det väl lika bra att kompromissa bort Förbifartens motstånd, Västlänken ja varför inte rent av trängselskatter med mera?


Självklart kan vi lägga till alla väljargrupper över 50+ där det gick riktigt dåligt men där ändå MP har många ledande företrädare på olika nivåer som just nu försörjer sig en del på politiska uppdrag i någon form.

I den gruppen 50-65 finns den mest utsatta gruppen i samhället de som saknar adekvat utbildning, där finns de flesta förtidspensonerade, många långtidssjukskrivna, många defekta av livets gång med mera. Men många också som har det överdrivet bra och inte ska gödas mera.

MP:s "naturliga motpol" SD har också vind i seglen och blev landets tredje största parti efter valet. De kommer att göra allt för att sätta käppar i hjulet och fälla MP:s regeringsinnehav.

Framförallt är det inför dem man backar genom att avstå sina tidigare krav från valrörelsen. Jag var också med 1991 när Ny Demokrati seglade in i riksdagen och Miljöpartiet backade ur. Den perioden övervintrade vi lokalt genom att samarbeta med alliansen. Det gör vi nu också efter 20 år i samma konstellation.

Miljöpartiet kommer att överleva lokalt men frågan är om det överlever som regeringsparti? Bara under första månaden framställdes MP alltför svagt som regeringsparti och de som nu är ministrar framstår allt mer som något slags gröna moderater. Varför inte lika bra ingå i en regering ihop med alliansen då. Det gör vi nu i en mängd kommuner i Halland liksom i vår region.

Inga kommentarer: