< div id=”header ”>< / div>

onsdag 15 oktober 2014

Miljöpartiet dominerade sista kommunsammanträdet i Varberg för valperioden 2010-2014 !

MP-gruppen kf-perioden 2010-2014 gav verkligen järnet på sitt sista sammanträde för valperioden 14 oktober 2014. Alla var uppe i talarstolen och det var inget ledset gäng precis.Allihop pålästa och fokuserade på de frågor vi var uppe i.

Att hålla ett kommunfullmäktige levande är att verka för de frågor vi drivit. Jag återkommer mer om det i kommande blogginlägg. Vill själv kommentera den interpellation jag ställde om hemlösa och bostadslösa.

En mycket komplicerad fråga som jag också får återkomma till då svaret jag fick var ett "standardsvar" på hög tjänstemannanivå och inte gav särskilt mycket hopp att lösa romernas situation som tiggare, flyktingmottagandet där vi vet att alltför många fastnat i förläggningar och inte kommer till kommunerna.

Sociala kontrakt som ökat och där "socialtjänsten" får en roll de egentligen inte vill ha som "bostadsförmedlare". Inte lätt då för avgående socialnämndsordförande att ge mig ett bra svar vad som komma skall.

MP fick iaf igenom en tidigt ställd motion om "gröna tak och stadsodling" där alla verkade eniga om tagen. Särskilt Karin Ekeborg som äldst av de våra visionerade att även gå vidare med den marina miljön med en "blåplan". Mycket framsynt !

Eva-Lena Repfennig gick upp angående hemsjukvården ett område hon kan till punkt å pricka men där det återstår en del för att det ska fungera. Det handlar till stor del oklarheter mellan huvudmannaskap region resp kommunens ansvar samt tilldelning av viktiga resurser.

Stefan Edlund vår gruppledare fick en liten skrapa från övriga mp-ledamöter när vi la ner våra röster att avslå en V-motion om "svartjobb" eller "vita jobb" där vi andra inte tyckte vi kunde negligera vänsterns kritik.

Avslutningen var kul också då S hade en framsynt motion som blev sent besvarad att öka andelen ekologiska livsmedel i kommunen. Det var Brita Stribén som redan för 20 år sedan som ny kom in som miljökämpe som skrivit motionen. Hon blev då vald till miljönämndens ordförande men har nu fått avsluta sin politiska gärning som vice, I varje fall har MP haft en god påtryckare hos S i Brita.

Tack alla ledamöter för en fin avslutning och inte minst presidiet som gjort debatten levande genom att låta oss som befunnit i talarstolen spåra ut och ibland kommit från ämnet!
Skicka en kommentar