< div id=”header ”>< / div>

torsdag 16 oktober 2014

Bromma flygplats bör läggas ner och förbifarten stoppas helt!

Det här med flygplatser är väl bra? Bromma flygplats som invigdes 1933 har varit en följetong genom åren och om nu Miljöpartiet vill sätta punkt finns det ändå de som motiverar med tillväxtargument.

Det är inte brist på flygtrafik till och från Stockholm det är miljövänliga transporter det är brist på och bostäder. Vidare kan vi inte ha lyxen att fortsätta vårt tillväxttänkande i vilket fall som helst.

Vi kan fortsätta peta i supermiljöbränslen och förbifarten står nu utan finansiering sedan man inlett en "paus".

Vi kan fortsätta bygga bostäder men vilka ska ha råd att bo i de attraktiva Stockholmslägena och vem ska betala och finansiera byggnationen? Idag är det spekulation som driver upp priserna och att det saknas lägen att bygga på.

Med näbbar och klor försöker förkämpar bevara Bromma flygplats samtidigt som de vill bygga förbifarten med tillväxtargument.Det finns ingen hejd hur mycket vi måste transportera oss snabbt och bekvämt.

Samtidigt behövs enorma omställningar i samhället inom energisektorn, transporter och boendet för att komma tillrätta med ändliga och begränsade resurser som kommer att bli dyrare ju mer beroende vi är att behöva använda oss av detta. Dels finns klimat- och miljöaspekter att ta hänsyn till.

Det är NU vi behöver ställa om oberoende av hur tillväxttänkare tänker. Vi behöver också ställa om så att alla kan hänga med inte bara för lyxlirare som själva lever på en nivå ingen av oss klarar i längden rent globalt.

Skicka en kommentar