< div id=”header ”>< / div>

söndag 21 september 2014

Splittrad opposition i Varberg bäddar för en femklöver!

Jag har i min blogg här koncentrerat mig att blogga om lokala förhållanden för det är där jag verkar och är ingen "regeringsblogg" för makten. För den som är socialist är det ju vad som händer i riksdagen som ska bidra med försörjningen av det jag lovar lokalt annars blir det svårt att genomföra.Något som är ganska utmärkande för S och V i min kommun som hela valrörelsen utgått från RÖDGRÖN MAJORITET

Jag har i tidigare blogginlägg "hängt" på detta för inför valet. Jag kan inte UTESLUTA att det kunde bli så.Då hade jag med omedelbar verkan lämnat politiken och sett vad frälsarna som kallat sig rödgröna hittat på. Jag själv är GRÖN inte "rödgrön".

Att jag sedan lokalt varit med i det enda rödgröna styret som Varberg haft 1994-1998 förändrar inte saken. Då var S 6 mandat större, MP hade 1 mandat mindre och något som heter SD fanns inte i min kommunpolitiska tillvaro.

SD har i Varberg blivit ett socialdemokratiskt problem när nu MP och alliansen förhandlar om en majoritetskoalition. Vi har också ett pensionärsparti på 2 mandat som inte fanns under "rödgrönts storhetstid" men de är säkert effekten av allliansens svek i regering att missgynna pensionärerna med jobbskatteavdraget.

SPI- Välfärden är heller inte stora nog att tillsammans med alliansen kunna bilda majoritet och trots att de satt i varbergsstyret mellan 1998-2006 kunde de inte stoppa tunnelplanerna vilket varit deras överhängande fråga förutom äldrefrågor.

Eftersom jag den 7 juli 2010 före valet gick ut med följande så kan det vara roligt att citera vad jag uttalade då och sedan får andra miljöpartister avgöra om jag "duger" att vara med dem här lokalt. Det fanns ju andra miljöpartister som tyckte att samverkan med S och V var väldigt utvecklande i minoritet och det får stå för dem. Denna samverkan har ju pågått i åtta år nu.

Från VARBERGSPOSTEN 2010 i en tidningsartikel :
"– Jag måste på något sätt förhålla mig till kommunpolitiken nu när jag står med. Jag tycker den är dötråkig i Varberg. Det är snack om kulturchefen, sen är det Simstadion som inte målats. Annars är det mest en repris av riksdagsdebatterna. Förr fanns det en Varbergsanda som jag tycker saknas idag. Ska jag vara med vill jag värna min kommun och mina stadsdelar.
Pierre Ringborg ser sig som en grön och självständig politiker. Han är emot blockpolitik och delar gärna ut kängor åt både höger och vänster.
– Miljöpartiet har inte åstadkommit ett skit i det rödgröna samarbetet i Varberg. Det finns inte några förutsättningar för något rödgrönt samarbete här med tanke på att man har misslyckats under mandatperioden. Det finns inget fundament eller gemensam ambition här som det gör på andra orter. Vi får inte igenom något med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Varberg, däremot tror jag det är lättare att komma överens med borgarna, säger Pierre Ringborg."

Inga kommentarer: