< div id=”header ”>< / div>

måndag 1 september 2014

Gärna rödgrön majoritet men inte Stefan Löfven som statsminister !

Persson ja som MP tidigare fixat ett antal budgetar ihop med har inte mycket till övers för MP och F!.

Frågan är om Löfven har det heller? JAS-inköp, vapenexporten, kärnkraftsavveckling, förbifarten och ett antal frågor till.

När han menar blocköverskridande överenskommelser menar han nog inte samma sak som MP. Löfven ligger sida vid sida med M och M är ändå tvungen att ta hänsyn till sina alliansbröder.

Det finns BRA saker med S-partiet och dem tycker jag MP kan stödja i vissa fall men inte allting rätt upp och ner. S är ett parti där jobben är det viktigaste och de skulle aldrig tänka sig att dela jobben hur som helst snarare värna fackens intresse att alla ska kunna jobba heltid och helst lite övertid också.

Även med S i regeringen kommer fas3 med annat namn att finnas kvar lite trainee och extratjänster här och där.Men det kommer att finnas stora grupper som harvar runt på kurser, "i väntan på", lågkvalificerade jobb och tillfälliga jobb.

Att S inte lyfter och riskerar ett dåligt val kan bero på mycket.

En är att de riskerar hamna i en roulettepolitik där ingen kan utkrävas ansvar. Där alla uppgörelser passerar en regering signerad S och lite MP men där det behövs en till. Där frågor tas i regering till höger och vänster samt otydliga frågor lämnas till riksdagen.

Det är ett vågspel för MP att gå in i regeringen. Jag har i min valkompass F!, PP och V i samma "regnbåge" som MP sedan ett avstånd till S och i svajandeskala allianspartierna.Ett MP i regeringen blir ungefär som C i alliansen svekdebatter mängder med kritik och det krävs oerhörd pedagogisk skicklighet att förklara sina åtaganden i en regering ihop med S.

Ett råd släpp gärna fram S och V i minoritet. De tycks ha fullt upp att komma överens bara de och låt vila på den gröna hanen tills det är skarpt läge. Det känns inte särskilt grönt med Löfven om man är miljöpartist.

Inga kommentarer: