< div id=”header ”>< / div>

torsdag 31 juli 2014

Nej det går inte att bara sitta och invänta valresultatet det gäller att bjuda in också!

Jag läser en ledare i HN om maktproblematiken i Varberg och får det inte riktigt att gå ihop. Med stor SANNOLIKHET kommer SD att bli vågmästare i Varberg men i en valenkät som HN själva har gjort ger "rödgrönt" som block större andel röster än alliansen.


Det är bara 0,7 % som skiljer till att rödgrönt dessutom får egen majoritet men desto mer för att alliansen ska bli STÖRRE än det rödgröna blocket.

Det läget är i stort sett vad de har att brottas med i Västra Götaland.Varför skulle inte Jana Nilsson ta över? Varför skulle Lotta Stenkil vid en så stor alliansförlust behålla makten med endast fyra allianspartier?

Varför säger ledaren ingenting om att alliansen redan nu bör söka stöd och förankring hos miljöpartiet för att kunna behålla makten?

Det intressanta är väl vad som sker på riksplanet om SD även där blir dark horse och ger det läget som HN:s valenkät visar.Då blir det en indikation vad som sedan kan ske på kommun-nivån i Varberg.

Så Lotta Stenkil sitter kvar med alliansförlust även om Stefan Löfven bildar regering? Vi får väl se sa den blinde innan förhandlingarna och inviterna ens börjat.Innan dess är det troligt att de rödgröna håller ihop precis som alliansen håller ihop.

Inga kommentarer: