< div id=”header ”>< / div>

onsdag 2 juli 2014

Det kan bli tufft för MP att räkna ut segern i förskott om man målat in sig i vänsterhörnet!

Så var det det här med upphaussningen av röd-grön-röd-rosa. Först Sifo sedan United Minds . S rasar! Inte konstigt de håller alla dörrar öppna och jag är i stort sett säker på att SD kommer att knipa vågmästarrollen.

Inte minst har MP bundit upp sig ganska hårt för Stefan Löfven som lämnar dörren öppen för vem som helst att ingå i regeringen. Det öppnar upp för att mittenväljare flyr MP och går till C och FP. Inte minst för flummigheten vad gäller vinster i friskolor bidrar till detta.

Det finns tre saker jag anser är viktiga i ett val:ÖPPENHET att inte dölja motsättningarna, TYDLIGHET att veta vad man vill och vad som kan kompromissas om, TRANSPARENS att föra en dialog med väljarna så man inte målar in sig i hörnet.

Vad gäller MP är partiet propagandiskt öppen men släpper ogärna fram kritikerna, tydligheten lite si och så med mer än att man vill ha Stefan Löfven som statsminister och att språkrören ska sitta i regering. Transparensen är med media inte med väljarna. Nu är dörren stängd och allting är byggt på mediautspel. Nej det kan bli tuffare än vad MP tror om det inte finns plan B och nödutgångar.

Inga kommentarer: