< div id=”header ”>< / div>

måndag 31 mars 2014

Vi kan alltid göra mer för klimatet!

Kolkraftverk
Pajkastning i klimatdebatten mellan Fjellner och Romson .Hur vi än vrider och vänder måste vi göra mer och det måste omvärlden också. Det som är svårast med klimatfrågan är att applicera det på den enskilda människan som i högsta grad är en konsumerande individ.

Självklart kan Sverige göra saker liksom kommuner göra saker men det är först när alla individer börjar inse att det är något de kan, vill och ska göra som det kan hända något. Högbetalda politiker kan alltid göra mer och det kan icke betalda som jag. Låt oss göra det för  klimatets skull.

4 kommentarer:

Arlav sa...

Nej, vi ska inte göra mer..
Även om hela Sverige försvann från kartan skulle förändringarna i klimatet vara obefintliga.
Problemet är att vi gör för mycket!
Det pippas för mycket på klotet med alldeles för många "resultat".
"Resultat" som man inte ens kan föda själv!
Vi är FÖR MÅNGA, helt enkelt..
Folkökningen koncentreras vanligen till fattiga områden med sneda religiös uppfattningar, Många barn = "stark man" = jättemacho!

Anonym sa...

Håller med talaren ovanför, det är för många människor, det är där något borde göras först.

Niklas Sjögren sa...

Vi gör inte tillräckligt så länge vi lever ett ohållbart liv. Vi är inte för många på jorden vi i väst lever ett ohållbart liv där vår konsumption kostar oss 1.5 jordklot. Men självklart är en en ständig befolkningstillväxt även ett problem. Vi lever på en begränsad planet som inte växer.

Anonym sa...

Klimatfrågan är otroligt viktig, men vi får inte snöa in oss på grader och centrimetrar. Låt oss istället fokusera på konkreta åtagandet och vad man kan göra som privatperson. Utan engagemang nedifrån så kommer ingen förändring uppifrån! Exempelvis; släppte du under Earth Hour? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-4230/slackte-du-under-earth-hour