< div id=”header ”>< / div>

tisdag 25 mars 2014

Ekologiskt, närodlat, säsong och stadsodling är en bra grogrund att hitta gemenskap !

Janne Berge drivande MP-politiker i Halland
Skolan är en fråga där alla har åsikter. Läs en intressant undersökning här för mer engagemang bidrar vi alla till en bättre skola. Andra viktiga frågor är hur vi ökar acceptansen för ekologisk mat.Något Jan Berge (MP) är bra på och blivit intervjuad av Radio Halland.

Själv funderar jag lite på hur det går med fas 3 eller sysselsättningsfasen som det numera heter. Jag förmodar att S har ganska hårt tryck på sig att göra någonting åt detta om de vinner valet. Varför inte satsa på urbana stadsodlingar och kalla det "fas4"? Tror jag skulle göra det ideellt men ska det satsas på något så borde det vara mer gröna jobb.

Vad gäller gröna omställningar tror jag det är viktigt att allt inte bara hamnar i storskalighet och i kommersiellt tänkande. Tror det kan vara ganska förödande i politikens regelverk om det inte finns gröna mål. Lika förödande borde det kännas för dem som fastnat i fas3-systemet där det finns få möjligheter att göra karriär. Mat, boende och en livsmiljö är basalt kan vi hitta gemenskap i den kanon.

Förödande är om vi inte kan hitta gemensamma ansatser mellan våra grannar. På min granne står det Avpixlat oj men han har ett stort intresse: växter och där har vi en gemensam ingång men den skulle aldrig att gå politiskt att kunna verka i. Det tillhör den privata grannsfären och grannsämjan. Men jag har en klar fördel. Jag kan verka aktivt i politiken han enbart på nätet. Men det är hans röst som gör SD stora och min politiska aktivitet som kanske skrämmer väljare. hmmm!

Ekologiskt eller närodlat ja jag kommer framöver att vara mer ideologisk i det synsättet för gillar inte motsättningen mellan centerns närodlade och miljöpartiets ekologer. Jag tycker det ska finnas plats för mer ekologiskt och mer närodlat. Varför inte mer säsong inte bara om man hamnar på sjukhus där garantin finns för både mer ekologiskt och mer närodlat iaf  i Halland.

Inga kommentarer: