< div id=”header ”>< / div>

måndag 24 mars 2014

Årsredovisning och inriktningsdokument om hållbarhet fram till Varbergs kommunfullmäktige!

Något som talas mycket tillståndet i en kommun är årsredovisningen.Kommunstyrelsen i Varberg har inför aprilmötet i kommunfullmäktige att baxa fram en årsredovisning och vad jag läst blir den något liknande 2012:års rapport  ett hyfsat överskott och med lite framskjut i investeringsvolymen går det bra ihop utan skattehöjningsavisering.

Annat som är på gång är inriktningsmål för hållbarhet. Vad vore Varberg utan ett miljödokument som heter duga? Då jag numera lägger mitt största krut i politiken lokalt så kan jag bara ge högsta beröm att så här i slutet på valperioden att alliansen ges fortsatt hopp att få styra i Varberg. I våra lokalval sker det inte förändringar helt igenom rikspolitiken utan lite hur det ser ut på lokalnivån också.Alliansen har skött kommunen bra och oppositonen har varit en konstruktiv aktör i detta.

Varberg är ingen kriskommun snarare tvärtom. Vi tillhör toppskiktet där företag vill ligga,folk vill bo och leva ,som gärna människor besöker och turistar från när och fjärran. Politiskt är det ganska små skillnader och retoriken i talarstolen brukar se värre ut än hur det egentligen är. Dock kan aprilmötet i kommunfullmäktige bli intressant hurvuvida det ska delas ut mest ris eller ros för nu börjar valet närma sig och då ger väljarna besked hur de vill ha det de närmaste fyra åren.

Inga kommentarer: