< div id=”header ”>< / div>

onsdag 8 januari 2014

Språkrören visar vägen att det är ministerposter som eftersträvas inte plakatpolitik!

Makten hägrar med sikte på ministerposter
Jomen vi kan ju INTE ha ett enfrågeparti med miljö. Nej det behövs inget särskilt miljöparti de andra partierna har det i sina program. Nej miljöpartiet måste BREDDA sig så de når FLER grupper och väljare. Miljö går inte hem bland vanligt folk....öööhh äta morötter och gå med ryggsäck. Nej miljösatsningar kostar pengar det får vi prioritera bort just nu måste vi värna välfärden och få igång tillväxten.Miljö är det politik är det inte upp till var och en?

DAGENS miljöparti känner nog inte igen sig alls i ovan. Det ska ju vara allt mellan A och Ö, kunna ingå i regering och lokala styren, anlita konsulter och sitta med i beredningar och utredningar och springa på möten och seminarium och hälsa och glida med.

Så vad har det då blivit av de nationella kvalitétsmålen då? Vad hände? Hur långt kom ni med er MAKT? Blev det framsteg och resultat eller fastnade allt mellan stolarna för att miljö inte är INNE. För att det inte gagnar varumärket, konceptet och nischen?

Nu sägs Åsa Romson språkröret i MP vara ute efter klimat- och miljöposten och då ska ni se på trissor. Det gäller "bara" att byta ut alliansregeringen sedan är allt klart. Det andra språkröret Gustav Fridolin i det numera breddade partiet drömmer om utbildnings- och skolministerposten. Den lär inte vara lika självklar som föregående då MP i första hand bildats som miljöparti och inte som ett skolparti.

En sak imponerar hos båda. De VILL någonting, de vill ta på sig ansvars och maktposter inte bara vara bihang. De inser nog båda att andra vill ha tyngre poster som stats- finans- och utrikes men MP:s språkrör har bestämt sig. Det här siktar JAG på nu gäller det att få partiet dithän att de når sina ministerposter.

Med denna utmaning vill jag gå tillbaka till den lokala nivån. Varför siktar inte MP i Varberg på t.ex. service- eller miljönämndens ordförandeposter OM det vinner valet vid oklart läge? Handlar allt bara om breddning att besätta stolar varav en del mer strategiska än andra och resten utfyllnad? Jag var aldrig med förra gången EFTER valet i förhandlingar och godkännanden av uppgörelser. Vad siktar MP i Varberg denna gången?

Oberoende om JAG är med eller inte tror jag väljarna vill ha tydligare och distinktare svar än mer "grönt" denna gången. De vill ha tydliga svar hur saker ska genomföras. Det gör man inte genom att sitta i opposition det gör man som språkrören eftersträva inflytelserika maktposter ingå i en majoritet därför kandiderar jag på listan. MAKT, TYDLIGHET och att effektuera GRÖN MAKT i konkret politik.

Inga kommentarer: