< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 januari 2014

Mångfald är bra i teorin men stöter på patrull i praktiken!

Nytt år och nya turister ja eller ska vi kalla dem för återvändande turister. Ja det är inte de som kommunerna brukar vilja ha hit utan de som har pengar att konsumera för. Det största problemet brukar vara nattkvarteringen för de utländska romer som kommer hit som inga politiker vill prata om.

Å andra sidan är det ingen höjdare att prata om hemlösa överhuvudtaget för det ska ju byggas bort är den vanliga frågan och har alla bara jobb så kan de betala hyran själva (arbetslinjen). Får vi bara igång byggandet av bostäder löser allt sig. Under tiden frodas främlingsfientligheten på nätet främst inriktad mot utomeuropeiska invandrare då "vi enligt kritikernas mening inte kan ta hand om oss själva eller våra "gäster". Dvs skapa bostäder och jobb till alla.

Det jag inte gillar är när svaga grupper ställs mot andra svaga grupper och då är myndigheter och politiker svaret skyldiga att de blir möjliggörare av främlingsfientlighet. Likadant att samhället individualiserats allting är individens ansvar och bygger på ständig tillväxt och konsumtion istället för att vara dem vi är och acceptera olikheter. De som inte passar in stöts ut, sorteras bort och kategoriseras.

Så har den politiska frågan om prioriterade grupper och myndigheternas följande av regelverk. Under ett valår ska det naturligtvis vara röstmaximering som gäller och då ska vi inte dra in bekymmerskategorier i våra valmanifest. Hur skulle det se ut med våra välmående, glada och friska kandidater på en bild som ser ut som motsatsen? Nej ofta göms dessa problem in i myndigheternas delegationsansvar och då följs bara regelverket.

Ska vi hårddra det hela blir det ett bollande var ansvaret ligger: hos individerna som har olika förutsättningar och villkor allihop, hos någon ansvarig vem det är som inte vill ha ansvaret, upp till var och en att tycka som egentligen inte har med saken att göra om de inte är direkt berörda. Att segregation, integration och assimilation svåra ord det här bygger på en fungerande nationalstat fattar få. Det har vi inte idag. Vi är med i EU då är dessa regler övergripande och då bollar staten problemen till andra att ta hand om dem eller skyller ifrån sig.

Inga kommentarer: