< div id=”header ”>< / div>

onsdag 11 september 2013

Välfärden något som inte gäller alla utan har mera blivit ett lotteri där staten tar allt mindre ansvar!

Statens utgifter för arbetslöshetsunderstöd har minskat
Vi har under många års tid fått ett allt mer urholkat välfärdssystem.Mycket kan beskyllas på individers tilltro under framför allt 80-talet TRO att "allting ordnar sig". Det fanns ju ingen arbetslöshet att tala om och det dög med ofullständiga utbildningar.

Vi har ändå haft försäkringar garanterade av fack och staten men allt fler säger tack och farväl. Vi har idag inget arbetsliv som räcker ända fram och få klarar av att få riktiga jobb om de inte flyttar på sig och har rätt utbildning och får in en fot med rätt kontakter.

Jag hör varje dag larmrapporter om individers hälsotillstånd-Är det konstigt? När jag som 18-åring fick ryggbesvär blev jag av företagsläkaren hänvisad till att gå "ryggskola" hos en sjukgymnast, lyfta rätt, sitta rätt och lära mig skelettet elementärt. Många som hamnar i fas 3 hur står det egentligen till med deras hälsa både psykiskt och fysiskt - någon som bryr sig mer än Försäkringskassan? Gäller ju rätt att få ersättningar och där finns en bortre parantes.

Många av dem som är fysiskt aktiva och går och tränar( jag gör det) har ett jobb att gå till. Det kostar att träna på gym och är inte gratis. I förekommande fall skrivs recept på träning. Det görs väldigt få undersökningar om hur man kan få grupper i farozonen att ändra livsföring, kost-motion-må bra-aktivitet då allting är inriktat på ARBETSLINJEN.

Läser mängder av bra råd (yoga & mediationtekniker) , kost, motion och annat på nätet finns bra tidskrifter också.Mycket är relaterat till kostnader samt uppoffringar av tid. Ser också större skillnader idag mellan generationerna och när dagens skola ifrågasätts lär de utfasade fasa för den dag det är dags för pension.

Även pensionärerna kommer framöver att bli en grupp som inte enhetlig: Friska pensionärer med bra bostäder och inkomst med stort nätverk. Sedan de som med sjukdomar hankar som sig fram kanske sista åren med förtidspension som egentligen inte har nån framtid alls och få möjligheter att komma nånstans med behållning. Finns även de som jobbar i hög ålder och trivs med det!

Jag har slutat TRO på någonting som bara är fejk hos politiker som har VIP-fil till sin egen tillvaro. Det gäller att planera lagom. Att hushålla med resurser,leva sunt utan att vara snål. Dina gamla vänner går inte att ersätta för det är nostalgi att jämföra med dem. Dagens värld går med rekordhastighet, bygger på konsumtion och vi matas med reklam, nyheter dagligen.

Inget parti vill satsa på "sista gångsväljarna" deras framtid ligger bakom och anses förlegad.. Mycket har lagts på experter, professioner och ska vara aktuellt. Ändå har vi större möjligheter än någonsin att skapa en tillvaro där alla betyder något om människor brydde sig mera och staten tänkte mer på grundtryggheten och inte gör människor till offer i ett fyrkantigt systembygge.

Inga kommentarer: