< div id=”header ”>< / div>

fredag 7 juni 2013

Varberg bryter trenden och ökar nu tillagningsköken!

Varberg bryter nu trenden och ÖKAR antalet tillagningskök. Sedan många år tillbaka låg en måltidsutredning bakom att det var lönsamt att minska antalet tillagningskök och att det som skulle sparas skulle satsas på undervisning i skolan och inte på maten.

Nu tog MP upp det tidigt i förra mandatperioden och motionerade i frågan. Det var också föremål i valrörelsen i MP:s budskap och har också lagts fram i budgetar. I sista höstbudgeten märkte vi att något var på gång och tog inte med det i MP-budgeten. Bl.a. utlovades vid en satsning på Ankarskolan som partierna gemensamt ville satsa stort på att där skulle bli tillagningskök. Nu får det en uppföljning i den betydligt mindre Bockstensskolan.

Som pragmatisk MP-politiker ser jag hur viktigt det är att ha en ordförande i Servicenämnden som är framsynt på området. I Varberg centerpartisten Harald Lagerstedt. Jag hade naturligtvis önskat att MP varit mer intresserade av ordförandeposter än vad intresset var i senaste valrörelsen om man kom i den situationen. Då har man ju ett direkt inflytande att motioner, budgetar hanteras bättre och man slipper ställer onödiga frågor till ordföranden i nämnderna.

Ett test är ju de uppgörelser MP haft med S de senaste mandatperioderna i minoritet där S tar hem rubbet i arbetsutskott där det finns chans till inflytande. Samma upplevde jag 1994-1998 i Varberg då MP hade tre mandat att även om det var logiskt då att gå ihop med S och V var det ingen vilja att släppa in MP till en ordförandepost eller i arbetsutskotten.

Om nu KD med sina två mandat kan knipa ordförandeposten den förr så viktiga MP-nämnden: miljö- och räddningsnämnden frågar jag mig hur många mandat eller vad mina kolleger tänker ett parti ska driva frågor om man inte är beredd att ta ansvarsposter? Iaf har centern med sina sju mandat nu lyckats kapa den strategiska posten som servicenämndens ordförande. Få partier eftertraktar den posten men ack så guld värd för den som vill driva matfrågor. Hade en S-märkt ordförande agerat bättre. Troligen inte men tillräckligt mycket för att hålla MP i schack att inte få posten och ens få en au-plats i nämnden.

Inga kommentarer: