< div id=”header ”>< / div>

onsdag 24 april 2013

Miljöpartiet framstår som en grå mus i arbetslinjens mantra!

Miljöpartiet avser att skapa ny tänk och en ny arbetslinje. I sin vårbudgetmotion är det genom att använda grepp som "investeringar i ett modernare samhälle", "nya jobb för unga", "nya jobb i småföretag och tjänstesektor", "nya jobb i industrin" och "nya jobb i välfärden".

Hur detta ska gå till återkommer MP med fullt upp i sin höstbudget då det är mycket nytt som tillkommer då om det inte är upprepningar av sånt partiet alltid har velat.

Läser annars att MP i Stockholms läns landsting går ut hårt med att kräva förnybart i sin verksamhet senast år 2016 med vindkraft och solpaneler. Det är här förtroendet för miljöpartiet är störst i klimatfrågan och andra partier är hästlängder efter att vara lika hårt drivande. Bara det att klimatfrågan inte är lika högt prioriterad i väljarkåren som helhet.

Jag tror inte på miljöpartiet som ett nytt arbetslinjeparti då de redan är en del smeten som bluddrat ut sig från A till Ö i allehanda frågor. Däremot tror jag på partiet om de återgår till sina ursprungliga frågor att sätta klimat- och miljö före jobben.

Sen är det en annan sak att försöka kompromissa ihop sig med "jobben framför allt"-partiet S och mer ekonomiskt sinnade partier inom alliansen. Idag är det fantastiskt mycket som kallas jobb för att det utförs något, att det konsumeras, att någon lånat för att investera eller köpa något, jobb som inte kan kallas för "gröna", jobb som är terapi, jobb som är byråkrati, jobb som kräver transporter..

Miljöpartiet verkar inte ha någon kritisk inställning till arbetet i sig bara det ger intäkter och nya jobb ska komma till. Jobb som ska skapas i den "gröna sfären" . Tyvärr MP ni trallar på som jorden snurrar på som vanligt. Vindkraftsdelar och solpanelerna är det inte mycket som vi idag importerar och egentligen bara behöver installeras och sätta upp bara att få det verkställt?

Jag skulle vilja se att MP verkligen tar tag i verkliga förändringar som inte bara handlar om "budgetak" i statsfinanserna utan också vägen till ett "lågenergisamhälle" där vi minskar våra ekologiska avtryck. Men det är klart då börjar det ställas krav på väljarna förutom lärarkåren som blivit en skyddad sektor i MP:s egen budget. Lycka till lärarpartiet men inget som imponerar på mig som är grön in i själen och tänker längre än till hösten.

Inga kommentarer: