< div id=”header ”>< / div>

torsdag 25 april 2013

Alliansen ligger i parterr -men oppositionen är inte överens om greppen!

Trots att S har det knarrigt internt gör de ett skutt i senaste Novus  befäster sitt övertag gentemot M som landets ledande parti. Ser vi runt om i vår omvärld har socialdemokraterna där svårigheter att hävda sig i opinionen.

Det är val i de grannländer som är våra största handelspartners Norge och Tyskland i höst. Det ger en indikation hur stark socialdemokraterna är i vår omvärld. M bör egentligen hävda sig mer sett till att broderpartier som Höyre och Merkels CDU hävdar sig gott.

Ofta anger man inrikespolitiska skäl för att kommentera opinionssiffror men vi kan lika gärna jämföra med indikationer som förväntningar vad en annan konstellation skulle agerat i samma situation. Hur de samarbetar internt och enskilda ministrars uttalanden? Uppenbarligen känns oppositionen en aning splittrad för tillfället.

Sett till trend finns ganska höga förväntningar vad de rödgröna partierna kan åstadkomma men vilket land ska vi jämföra med eller tidigare erfarenheter? En regering annat än S känns ganska oprövad och lägg därtill att V och MP ALDRIG suttit i regeringsställning.

Det är bekvämt läge att opponera nu. Alliansen känns trött, Borg är gnällig, Reinfeldt tråkig, Björklund pladdrar och Lööf lyfter inte. Kanske inte är meningen heller. Alliansen har förmågan att resa sig och gå fram som ett lokomotiv i valet. Denna gången har ju inte rödgrönt bestämt sig mer än att de är emot alliansen. Ja men det är väl SD också och de får inte räknas bort vilket samtliga blockpartier gjorde förra gången för de var utanför riksdagen.

Inga kommentarer: