< div id=”header ”>< / div>

torsdag 24 januari 2013

Varning denna blogg handlar om kött!

Om nu Jordbruksverket skrev en rapport handlade om att äta mindre kött så har propagandisterna inom V och MP talat om "köttskatt" vilket får mig att gå i taket. Säg gärna nu att ni vill höja också alkohol- och tobak inte bara smygvägen så har ni fjärmat er från att ta pesumtiva väljare som står i valet och kvalet då ni representerar renlevnadsmänniskorna och/eller vill göra skattebasen gödd på överkonsumtion och missbruk.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Annars är härsket kött som är gammalt en fin exportvara. Jag skulle nog hellre att debatten handlar om matsvinn och hur rödgröne statsministerkandidaten Mona såg på köttet och klimatet kan vi se här.

Annars är vi som går till soppköken glada över kött det ger lite mer krydda i vardagen. Vi är ju inte inlemmade i animalieproduktionen och kan äta med gott samvete. Annars är köttskatt för känsligt att diskuteras. Inte minst som det skapat en spricka i det rödgröna lägret. Där försvann valsegern 2014.

Svenskt Kött har reviderat Jordbruksverkets siffror. Miljöpartisterna vill ha kontroll och stävja den som äter kött som är klimatboven. Kristna ungdomar vill inte det hur går det då med halalslakten? Någon socialmoderat anser att det slår mot de svagaste grupperna, djurhållning och företagare inom djurhållningen.

Miljöpartister ser sjukdomar frodas i vårt köttätande och vill ha vegetariska dagar inom sjukvården. Måndagar är lämplig köttfri dag då vi säkert missbrukat kött under helgen. Den ende debattören jag ser tar det ideologiskt med kött är Joakim Pihlstrand.Trulp då han står ren från uppgörelser och kohandel och själv är en dumpstrare av främst grönsaker. Nej kött är inte lätt i synnerhet som vi började vår bana som samlare och jägare. Annars är kött gott! Djuren ska må bra också.

1 kommentar:

Vidar_Melkevik@yahoo.se sa...

Hur i helskotta kan man PROMOTERA att äta andras kroppar, när man vet att det är individer med medvetande och livsglädje?
Och när vi nu dessutom har funnit all näring på vegetabiliskt håll?

För att "vi alltid ätit kött" och för att "det är sunt"? -Vi har varit mestadels vegeterianer, det ser man lätt på våran nästan släta tandrad, och på vårat långa tarmsystem, och på att vi har mun och inte käft, till skillnad från alla rovdjur.
Dessutom får vi cancer och blod- å hjärtproblem av kött, även om vi äter det i små mängder.
Vegeterianer lever längre har det visat sig.