< div id=”header ”>< / div>

tisdag 22 januari 2013

Stor framgång för De Gröna i delstatsval i Niedersachen!

Är miljöpartister intresserade vad som händer utanför ankdammen Sverige? Är media det? Ja jag tycker det är jätteintressant med centern och deras ideologiska kris men tycker de ändå ska få chansen att slutföra sin diskussion innan jag halshugger dem som riksdagsparti.

Vad som bör vara mer intressant för en GRÖN är vad som händer just De gröna i Tyskland förebilden för miljöpartiet i Sverige och nu fördbubblades partiet i Niedersachen ett delstatsval i Tyskland och tillsammans med SPD socialdemokraterna med ett enda mandats övervikt tog över makten i delstaten samtidigt som Merkels parti CDU fick ett oväntat stort bakslag även om de är största parti.

Något som bör vara intressant ur svenska förhållanden är att Vänsterpartiet åkte ur delstatsparlamentet så rödgrönt där är två partier inte tre. I Sverige kan man inte tänka tanken att vare sig S eller MP kan vara utan V om de ska bilda koalition. Så rädd verkar man vara för detta parti som har som största ambition att förbjuda vinster i välfärden eller att de kommer som på beställning om S och MP skulle vara överens och komplettera sällskapet.

En som bloggat bra om Tyskland och Niedersachen är Don Christo med rötter i landet och även med rötter i det tidiga miljöpartiet här. Samtidigt grattis Piratpartiet som ändå nådde över 2 % not bad!

Inga kommentarer: