< div id=”header ”>< / div>

lördag 26 januari 2013

Miljömäktigaste inga politiker och jobbpakt för de välbeställda!

Listan över årets miljömäktigaste som MiljöAktuellt publicerat visar på en intressant sak. De partipolitiska personerna tappar i status. Hade miljö- och klimatfrågorna varit mer politiskt intressanta hade säkert dessa hamnat högre upp.

Maria Wetterstrand förra årets tvåa har nu som fd språkrör normaliserat sin roll på listan men ligger ändå placeringsmässigt före det fd föräldralediga språkröret Gustav Fridolin. Åsa Romson som nu är föräldraledigt språkrör har också tappat placering och förmodligen ännu mer nu när hon är föräldraledig.

Nej miljö- och klimatfrågor är om man ska tro detta ingen partipolitisk hitlista. Detta med "hit" är det säkert inte för LO-basen heller att bilda jobbpakt med fienden. De sysselsätningsintensiva jobben övertas av fas 3-are som inte kan kräva något och resten ska ju ha utbildning på varierande nivåer. Enkla lösningar är säkert en dålig lösning för enkla jobb men ett dilemma både för LO och Reinfeldt.

Jag tycker nämligen ingen av dem tilltalar mig: LO för att jag inte är fackligt ansluten till dem efter 12 år i träda och beredd att ta vilken jobb som helst där det står LÖN någonstans. Låter enkelt men tydligen svårt för det enda som det står LÖN är från mina förtroendeuppdrag. Reinfeldt för han LOVADE att dra bort människor från utanförskapet och gör tvärtom satsar på de som redan har LÖN.

Inga kommentarer: