< div id=”header ”>< / div>

måndag 28 januari 2013

Upp till kamp !

Är twitterflöden avgörande för hur det går i valet än opinionsundersökningar? I varje fall har sociala medier vuxit rejält bara sen 2010 nu när datagenerationen vuxit upp och kan ta för sig. Jag själv hade en övertro på allt jag lade ner på facebook, twitter och bloggen. Många lokalt läste helst debattsidorna och läsarspalterna i lokalpressen och jag hade fullt sjå att förklara självklarheter.

De lokala debatter som anordnades skickade partiet givna debattörer inte mig, Det var rikspolitik för hela slanten och regionvalet glömdes helt bort som vanligt. Hemsidorna var det knappast nån som läste och mycket tid lades ner på ett valutskick som efteråt kan betraktas som pappersavfall. Jag uppmärksammade faran med att SD skulle komma in men det avfärdade allihop att ingen skulle samarbeta med dem fast de redan etablerat sig lokalt och så var det bra med det. Det var block mot block och det skulle JAG ägna mig åt.


Blocken mobiliserar sig

IRL inget för URL-genenerationen
Nej inte en gång till jag slåss mot väderkvarnar, internt krypskytte och en valrörelse till. På något sätt känner jag det som Johan Ehrenberg att partierna fäktar vilt men är kvar i samma budgetdisciplin och i marginalen förespeglar att de avviker från manuset. Det borde i så fall skapa utrymme för andra partibildningar, sprickor med strömavhopp och rejäla omkastningar. Nej folk som skulle kunna vara det sitter mest på facebook, bloggar eller twitter och skapar flöden inget för att verkligen organisera snarare demoralisera.

Plusjobb låter väl fint löser det allting med jobben som sägs vara portalfrågan inför nästa val. Eller blir det en ny fälla för livsuppehållande åtgärder i väntan på Godot?. Eller pluggskolan tillbaka? Den som stödjer S i nästa val väntar verkligen på återställare och bäddar för återfall. Miljöpartiet har en ny generation på gång i partiledningen och jag känner mig verkligen passé och gjorde det redan i valet 2010. Dock känner jag mig inte passé att vilja ha en ny verklighetsbeskrivning och att det kommer fram nya partier som tar upp kampen för dagens opposition känns ganska tam och mossig eller vad säger medlemmarna?

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra både tänkt och formulerat Pierre !! Heder !! / Roland H / FB