< div id=”header ”>< / div>

lördag 8 december 2012

Media och partier underblåser skillnader där förutsättningar finns att göra upp!

Ett stärkt SD bäddar för "kaos"? Snarare bäddar det för uppgörelser över blockgränsen typ försvarspolitiken, och energipolitiken med mera där MP och V har mer gemensamt än vad S och Alliansen har ihop.

Ett annat smart drag för Alliansen vore nu när det ska bildas "jobbpakt med LO att också fånga in S och nå en uppgörelse i arbetsmarknadspolitiken där fas 3 är en varböld. Det finns säkert skillnader som kommer att kvarstå men att inte försöka vore strategiskt korkat.

Beträffande Alliansen är frågan hur mycket allians de ska vara till valet. Det talas om stödröster för att få med alla micropartier in i riksdagen men hur katten vet väljarna att deras stödröster hamnar optimalt rätt i varje valkrets? Troligen bildas någon form av paraplyallians så får partibeteckningar underordnas detta om det ska fungera.

På landstings och kommun-nivå är det inte säkert att politiken ser likadan ut som i riksdagen. Tänker på hur strateger inom de olika blocken tänker. Både inom S och MP skyr många som pesten att fångas in i ett rödgrönt förhandsblock och det är väl mest inom V som skulle dra nytta av det men ändå inte beroende av valutslaget.

I borgerliga Halland har vi en tendens att det funnits en maktkamp mellan M och C i kommunerna och där FALKENBERG är en bastion som nästa val kommer att gynna M OM inte C förankrar sig om  annat stöd. I  VARBERG är oppositionen ett mandat ifrån en given allians men 600.000 i senaste budgeten ifrån MP och 8 miljoner ifrån S talar väl om för alliansen vem de bör ha som partner istället för oberäkneliga SD?

MEDIA och även i RIKSPOLITIKEN har en anledning att FOKUSERA på nästa val 2014 utan att undanröja att skjuta på frågor där det behövs uppgörelser redan idag gagnar bättre samhället än upppumpade motsättningar där skilllnaderna inte är så stora.

I lokalpolitiken finns olika kulturer andra personkemiska samarbeten och små marginaler kan fälla utslag som media glömmer bort då de inte sitter med i de innersta kretsarna. Journalister är dels för okunniga och dels inställda på rubrik och drevtänkande för att ge en rättvis bild att det är en jädra skillnad på riks och kommunpolitik.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I SvD:s artikel står: "En annan slutsats är att det finns något hos väljarna som Sverigedemokraterna fångar upp som inget annat parti i nuläget tyckts nå." Sedan fortsätter man utan att ta någon mer notis om detta.

Kommentarer på artikeln är avslagna.

Nej, anledningen till att SD går framåt är att övriga lever i en bubbla, och gör allt för att inte väckas ur den.

Nyhetsrapporteringen om SD:s skandaler har så uppenbara översittarfasoner att det inte kan annat än stärka SD.

Och dessa översittarfasoner känner mer än en medborgare igen sig i. Som t.ex. manifesterar sig i att strypa kommentarer i ämnen där medborgarna tycker fel. Som att rulla ut övervakningsstaten. Som att ignorera brottsanmälningar som är jobbiga. Som att minska insynen i staten. Som att jaga Assange. Som att mörka Fukushima. Get it?

Unknown sa...

Min fiendes fiende är min vän.