< div id=”header ”>< / div>

fredag 7 december 2012

På scenen : C ut i kylan - MP in i värmen!


MP:s ledartrojka i Stockholm stad
Fler än någonsin snurrar på i aktivitetsprogram tros att partier som C gick ut hårt och utlovade tvärtom i valrörelsen 2010 har det fyrfaldigats efter valet. Frågan är när man hela tiden TROR på politiker som avger löften när omvärlden styr vår ekonomi vad vi ska tro på?

När Arbetsförmedlingen spår ÖKAD ARBETSLÖSHET och 40.000 fler problembarn att ta hand om är jag benägen att tro på den prognosen. Hur mycket kan vi orka med i tillväxt? Hur mycket kan vi leva på att vissa ska ha heltider medan andra går och skrotar utan att det blir konsekvenser av detta? När ska andra länders svårigheter med ekonomi skölja över till oss som står med en stark krona och en export där ingen vill betala våra priser?

När ska som jag tidigare påtalat få grupper inom offentlig sektor med krav, krav och ännu mer krav på löneökningar att inse att det varslas människor som idag vid arbetslöshet får ytterst svårt att komma tillbaka till samma jobb. Vad ska de ta vägen? Vem ska betala skatter till alla i välfärdens sektorer?

Jag tror med detta ha slagit mot både höger och vänster att vi inte kan garantera jobben och framför allt inte i skyddade sektorer i kommuner och regioner där jag varit med och delat ut 25-års-presenter för lång tjänstgöring. Äldre har i dag en bättre ekonomi för de funnits i ett samhälle där tillväxten var inget man ifrågasatte och det var bara att köra på. Yngre vet att framtiden är inget vi tar för givet.

Det jag mest retar mig på är att för många började allting 2006 då alliansen dundrade in i regeringsposition. Vi får inte glömma att en återställare i form av Göran Persson är två steg tillbaka och förhoppningsvis hoppas jag MP som tar fram nytt partiprogram i vår förkastar att man var med och tog fram 15 budgetar med dåvarande S.

En ny politik kräver att man ser något som håller i regeringsställning oavsett vänster och höger och den som inte inser det kan bli lika överraskad i nästa val som de var när SD kullkastade hela tänkandet om att ett nytt parti som upprepade Ny Demokrati 1991 inte med automatik maldes ner i blockpolitikens kvarn.

Det har småpartierna i alliansen fått erfara och det har V fått känna på och när Daniel Helldén MP-ledare i Stockholm aviserar morgonluft gör han inte som S intecknar blocket utan ser olika möjligheter att få komma in i värmen med olika alternativ. Så bör politik handhas. Ta inget för givet ens om man bildar regering och majoritet. Efter halva mandatperioden kan verkligheten fått ett annat utseende som förkastat enfaldens blocktänkande..

1 kommentar:

Unknown sa...

Det här med egen valuta är bra för Sverige. För när hjulen går som f-n. Dämpa den egna valuta hetsen. Och svenska varor blir dyrare i utlandet. Då sakta hjulen in. Det går alltså up och ner. Med en gemensam valuta måste man ha gemensam politik. EU är ett Babels torn. Vi har Grekland som varning.