< div id=”header ”>< / div>

tisdag 6 november 2012

Integration gäller inte de som finns i utanförskapet!

Läser en intressant debattartikel i Expressen om somaliers integration i Sverige kontra USA och Kanada. Vad som slår mig i artikeln är det här med att myndigheter i Sverige tycks vara inblandat i det mesta vad gäller integration i vårt land.

Jag har vi flera tillfällen bott närmaste granne med somalier och skriver jag om mina erfarenheter av det skulle jag i dagens inskränkta debatt direkt utmålas som rasist och främlingsfientlig. Inte minst tycks journalister, politiker och de som "integrerar" tagit sig monopol på att vara politiskt korrekta och alla som tycker annorlunda med egen erfarenhet av dem närstående Sverigedemokraterna.

Det finns betydande svårigheter för oss "utfasade", "bortglömda" och "besvärliga" svenskar att få fotfäste i vårt eget system men det verkar inte vara någon risk med "somalierna" de uppmärksammas i alla fall.Vad gäller den tidiga arbetskraftsinvandringen har jag erfarenhet av hur de tog hit juggar senare chilenare som smälte in bland oss andra på vår arbetsplats. Först många år efter erbjöds "svenskundervisning" mer kontinuerligt. Först jobb ordnande med bostad sen kom svenskan varav en del klarat sig ändå.

Idag har vi ett samhälle med stort utanförskap ändå det behöver man inte vara flykting eller invandrare för att vara. När det söktes socialbidrag för ca 10 år sedan skulle man fylla i om man var svensk medborgare eller invandrare. Idag skulle det vara "diskriminerande". Till skillnad från mig har invandrare tydligen arbetsförmedlingskontakt vilket jag saknar. Kanske diskrimineringen bytt sida då vi överåriga som arbetat ska sjukskrivas, fasas ut och till slut förtidspensioneras?

Inga kommentarer: