< div id=”header ”>< / div>

onsdag 3 oktober 2012

Jobben fokusfrågorna för både S och MP i årets budget!

Nu har ÄNTLIGEN S och MP lagt sina budgetförslag. Vad handlar de om? Jo S koncenterar sig på jobben och MP på jobben.

Tidigare har regeringen lämnat sitt förslag till budget. Därtill tillkommer SD och V med egna förslag. Om det är för att förbättra sin ansvarsfulla image som ekonomiskt stabila finns en poäng hos MP och även S bäst att påpeka då småpartierna i alliansen måste fått köttben för att bli nöjda.

Ju mer M tar intäkterna för budgetens pluskonton ju mindre blir FP, C och KD i opinionen. Att både S och MP koncenrterar sig på jobben tror jag är ett vågspel från inte minst MP:s sida som samtidigt vill profilera sig hårt i klimatfrågan. där man har uppenbara problem att få andra partier med sig på "höghastighetståget".

Det hjälper inte alltid att vara bäst eller störst det gäller att ha en strategi för att genomföra saker också. I det fallet kommer slaget om jobben att vinnas kanske för de som har jobb men resten ser jag som ganska grumligt och osäkert då inget tyder på att det blir annat än marginellt.

Dessutom kräver en hel del lösningar bredd över blockgränsen eller ska vi låta SD avgöra "gottefrågorna" så kan fokus hamna på vad de står för istället?

Inga kommentarer: