< div id=”header ”>< / div>

tisdag 2 oktober 2012

C och MP slåss om landsbygdsväljarna!

KO
Medan partierna slåss om storstadsväljare för att vinna valet finns en träta mellan de "gröna partierna" om vem som är bäst för landsbygden.Förmodar att både MP och C är förlorare i dragkampen då urbaniseringen fortsätter som inget hänt.

Inte minst har väl C inte fått igenom särskilt mycket för att decentralisera? Trycket på storstäderna ökar och då är det inte egenproducerad el, egenproducerad mat som framställs där snarare transporter och överföringar av el och viktiga saker som vattenförsörjning i ledningar. Fordon kan också gå på annat än bensin och diesel och transporter kan gå på järnväg.

Det finns inom centern ett egenvärde att på landet producerar man och i städerna konsumeras det och bedrivs handel. Det centern kritiserar mest är de miljöskatter MP vill lägga för att vara trovärdiga i miljö- och klimatfrågor men bygger på en centerpartistisk syn på infrastrukturen.

MP slår ifrån sig med att sänkta arbetsgivaravgifter som ska gynna mindre företag, stöd till bönder som vill framställa biogas, utökat skogsskydd, ökat stöd för närservice och satsning på förnybar energi. Om nu C och MP bråkar där uppe tror jag vi nere på "gräsrotsnivå" har en mer sansad syn på landsbygden och ser att det är framför allt S och M som är huvudmotståndarna.

Det är tragiskt att både C främst och Mp fastnat så långt ifrån varandra i blockpolitiken här behövs mer av samsyn och samförstånd men där står jag på MP:s sida att centern bör ha en distinktare syn på avveckling av kärnkraften än att stå på tre ben.

Inga kommentarer: