< div id=”header ”>< / div>

söndag 7 oktober 2012

Integrationspartiet de gröna bekänner färg i flyktingpolitiken!

Miljöpartiet har haft kommun- och landstingsdagar och fokus har lagts på flyktingmottagandet i kommunerna. Något som är en hjärtefråga för partisekreteraren Anders Wallner.

Samtidigt som det inte längre ska vara möjligt för kommuner att säga nej till att ta emot ensamkommande flyktingbarn vill man ge kommunerna mer pengar för mottagandet av ensamkommande barn, och ge länsstyrelserna en tydlig roll för att samordna mottagandet.

Förutom det vill Miljöpartiet att barnkonventionen ska bli lag i Sverige, något som tidigare varit partiets ståndpunkt, men som man inte drev i överenskommelsen 2010.

Huruvida andra partier nappar på ovan beror nog hur hårt detta ska drivas i frågor från A till Ö när det samtidigt diskuteras nytt partiprogram och budgetar läggs fram på olika nivåer.

Har en känsla av att de som åkte till kommundagarna säkert är jättenöjda och fick en kick men när budskapet sen ska förankras på lokal nivå kan det ses som en fråga som först måste komma upp på ärendelistan i sedvanlig ordning om det ska tas på allvar.

Frågan om MER pengar för mottagandet av ensamkommande ensamkommande barn låter som en plånboksfråga för kommunerna mer än som en vilja till ett mottagande för att man vill det ändå. Sen kan man fråga om man ska tvinga kommuner ta emot om det inte kan erbjudas bostäder och arbete kan det också vara ont om men betalar staten så tack så mycket.

1 kommentar:

Anonym sa...

I Örebro län har länsstyrelsen redan det ansvaret. I Karlskoga finns en samordnare anställd som - om jag minns rätt - arbetar halvtid åt LST och halvtid i kommunen. Åt LST arbetar han för att försöka samordna verksamhetetn i alla kommunerna som tar emot ensamkommande barn. Problemet är egentligen samordningen med AF och alla andra myndigheter.