< div id=”header ”>< / div>

lördag 6 oktober 2012

Caffe Latteväljaren i storstan kan lugnt dricka sitt kaffe ingen anledning till oro!

Blockpolitik om det funnits det hade visat en jämn tillställning sett till Demoskops mätning för oktober 2012. Inget parti nämner de ökade konkurserna och att svenskarna sätter skuldrekord nej det är tuppfäktningen i blockpolitikens mitt att ligga bäst till med storstadens caffe latte-väljare som ska attraheras.

Oppositionen om alla ska med och det ska de består av fyra spretiga partier och så länge det inte är val sitter regeringsalliansen orubbad. Allt är bara luft så länge alla inriktar sig 2014. Men opinionssiffror sätter igång partistrateger och Pr-byråer och inte minst ska peppa partifolket.

Mest oroliga för dagen lär vara alliansens regeringspartier C och KD som inte tycks funnit nån glädje i att de opinionsmässigt befinner sig i politikens utanförskap på samma sätt som människor kan känna det. Under tiden pågår stormaktspolitik om makten att exploatera där någon är vinnare och någon annan är förlorare mest miljön. Krig pågår i Syrien med en global vidd att lösa det men har blivit ett inrikespolitiskt problem i Sverige huruvida kommuner vill ta till sig ensamkommande flyktingbarn.

För caffe latte-drickaren i storstan gäller det att ha rent samvete och ha ett politiskt rent samvete så han kan twittra vidare hur hemskt det är med rasister och krig men låta andra ta hand om problemen.

Inga kommentarer: