< div id=”header ”>< / div>

fredag 14 september 2012

Var finns trycket att börja avveckla kärnkraften i Sverige?

Den 6 april 2011 kunde man läsa i Europaportalen att De Gröna i Tyskland då var näst största parti i en mätning på 28%. ORSAKEN enligt tyska medier var de andra partiernas vacklande inställning till kärnkraften.

Om detta nu fått fart på de kärnkraftsavecklingen i Tyskland återstår att se och tyska Gröna kanske fallit tillbaka på mer normala nivåer men ändå över tidigare valresultat får man med ljus och lykta leta efter vad miljöpartiet håller på med. Kärnkraften är en av alla frågor från A till Ö nu där.

I annat fall så finns en framtid för avvecklingen som ska ske i Tyskland inte minst för svenska företag. Så länge det inte finns någon avvecklingsstrategi i Sverige kommer både vindkraft och solceller att spela marginella roller i svenska satsningar. Vi har ju ändå grunden i vattenkraften.

I mitt avtal jag själv tecknat tre år framåt med Falkenbergs Energi utlovas 77% vattenkraft och 23% från vindkraft.Självklart påverkar mängden av producerad el priserna men vågar röstmaximerande(?) miljöpartiet i Sverige UTMANA eller förbehåller de sig att invänta en olycka, marknaden eller att NÅGON ANNAN ska göra jobbet? En kärnkraftsavveckling påverkar priserna men någon måste börja varför inte NU?

Inga kommentarer: