< div id=”header ”>< / div>

lördag 15 september 2012

Nej världen är inte Nalle Puh men borde vara!

En av de mest dramatiska presskonferenserna i år var naturligtvis den Martin Schibbye och Johan Persson höll. DN har en ledare om "Frihetens försvarare" när journalister likt dem som finns i Syrien GÖR SITT JOBB.

Vad är det som händer? Vad är det som sker? Då är det väldigt viktigt att insyn finns då det visar sig att Etiopien har stora brister vad gäller att uppleva FN:s krav på mänskliga rättigheter.

Jag tillhör dem som beundrar etiopiska löpare på friidrottsbanorna och vi ska inte blanda ihop idrott och politik för mycket. De är koncentrerade på det de gör men propagandaregimen ser dem som "varumärken" för ett land som tycks må bra på ytan.

Samtidigt sker protester med religösa förtecken som vi västerlänningar inte känner oss hemma vid. FN har krympt betänkligt som organ i Syrien-frågan där det närmast är närregionernas länder som får ta tag i detta. Vi ska komma ihåg att Obama fått fredspriset men på samma sätt tar man allt på yttersta allvar som kan kränka den store profeten och är beredd att gå hur långt som helst om man inte stoppar flödet av en video.

Ur svenska ögon med turistländer och en globalism som handlar om handel, välfärd och olika utbyten ser vi inte detta i vår egen flyktingpolitik. Då handlar det om arbetslinjen och integration. Varför inte ta detta som intäkt och utbilda ambassadörer i fredens tjänst för att förhindra kulturkrockar i våld och istället skapa allmän förbrödring/försystring. Men då krävs det spelregler som alla är överens om.

Inga kommentarer: