< div id=”header ”>< / div>

tisdag 18 september 2012

Snuttifiering av höstbudgeten och någon står för helheten?

Ser att alliansen nu snuttifierat färdigt med sin höstbudget i olika utspel. Ett av dem var satsningar på långtidsarbetslösa och som mycket annat är det också en kortsiktig åtgärd för vem vill anställa en SÅN?

Det har vart en hel del diskussion om hur alliansen lagt upp sina utspel inför sin höstproposition. Det är ju inte så att man på kommunal nivå gör samma sak med portionerande utspel. Där diskuteras saker upp till KSau där inte alla partier sitter med utan det är först när kommunstyrelsen lägger en budget där alla är med som vi vet hur den ser ut och kommunfullmäktige det öppna mötet mest liknar en trandans då allting redan är uppgjort..

Det kan också vara svårt för gemene man och inte minst för en splittrad opposition att kommentera allt.Bara ett sånt utspel när Löfven ska förklara att pensionärernas inkomst är "uppskjuten lön" leder till följdfrågor Regeringen presenterar för övrigt sin budget 20 septenber kl 8.00 då börjar skådespelet på riktigt.

Att slåss för "principer" kan nog vara bra men när Löfven KONKRET ska svara ber han att få återkomma. Tro katten det. Det är när alliansen lagt sin HELHET och partierna lägger sin helhet som alla korten läggs på bordet. Sen ska det röstas och käbblas och jämföras. Om det ber jag att få återkomma då min princip är att jag vill ha mer kött på bena än opionsmätningarnas reptilfrågor VEM man ska rösta på IDAG.

Inga kommentarer: