< div id=”header ”>< / div>

måndag 17 september 2012

Är socialtjänsten och bemanningsföretagen på väg att överta AF:s uppgifter?

Jo jag var på socialbyrån den 12/9 och ville avvakta med mina intryck från detta mötet några dagar. Vi hade inte träffat varandra sen i december förra året och det var en del att avhandla. Aktuellt då var en arbetsprövning jag var inne i och som slutade med en långtidssjukskrivning när jag placerades i en distanskurs

Jag hade möte med en handläggare på Arbetsmaknadsenheten och anordnaren som hade min arbetsprövning under min sjukskrivning och vi kom fram till det att mina möjligheter genom dem var uttömda. Själv frågade jag gång på gång hur länge jag skulle ARBETA eller STUDERA på FÖRSÖRJNINGSSTÖD.
Hittat på facebook "Jag kommer att få mycket mer tid över för facebook nu sedan jag slutade med att börja dagen med att söka igenom Arbetsförmedlingens platsbank. Visserligen hittade jag mycket att söka, men senaste månadernas experiment har inte lett till en intervju som seriöst erbjuder mig arbete. Nu ska jag klara mig utan Arbetsförmedlingens tjänster och söka upp de arbetsgivare jag själv är intresserad av och bearbeta dem. Det är mer än vad handläggare och coacher kunnat erbjuda mig på fem år. Kan någon förstå hur förbannad jag är?"
Ärendet återförvisades till den som givit uppdraget: Socialtjänsten i Varberg och nu var det möte med min handläggare. Men du har ju gått til psykolog sa hon och frågade om jag inte hade mer träffar. Jo vi gör en uppföljning i oktober och därmed var jag inte aktuell för något annat. Ridå!

För övrigt läser jag att AF har fullt upp med att samarbeta med bemanningsföretag och de har jag inte haft möte med sen maj 2011 så de har väl fullt upp. För övrigt ångar Schlaugen på med att vi ska "dela på jobben" och MP att vi ska skapa NYA jobb. Det blir lite grönt korsdrag för mig som fortfarande undrar om försörjningsstöd gäller att arbeta och studera för. Varför inte införa medborgarlön rakt av då?

Inga kommentarer: