< div id=”header ”>< / div>

tisdag 4 september 2012

Regeringen är på offensiv medan oppositionen letar efter fel!

Regering har nu presentationer av nya förslag och julklappsutdelning på sin hemsida. Jag anser att oppositionen kanske inte hänger med eller blir allmänt överraskad. Regeringen har ansetts idéfattig före sommaren men har nu i raskt tagit börjat sin offensiv.

Med tanke på att rödgrönt inte ens formerat sig, att de överlåter till regeringen att ha initiativet och de enskilda partiernas utspel drunknar i nyhetsflödet vill jag påstå att vår opposition är SVAG.

Som riktigt oppositionell vill jag t.o.m. förbehålla mig rätten att de profilerar sig i fel frågor än det jag är intresserad av. Må vara att Vänsterpartiet har svaren på alla frågor men utan S i regering och utan MP i en rödgrön regering är de ingenting mer än en opinionsbildare utan makt.

Ska vi dessutom dra in riksdagens makt kräver det att oppositionen ihop med SD går ihop för att rucka alliansen. I de pyrrhusfrågor detta har skett är det inte med lång hållbarhet. S och MP har sagt sig ägna åt den INTERNA programformuleringen och återkommer inte förrän nästa år hur de ska ha det inför kommande val. Alliansen är mer samstämmiga. Vänsterpartiet mal på i en rödgrön öken under tiden.

1 kommentar:

essbeck sa...

Med tanke på att alliansen är en minoritetsregering tåls det att påpeka att de inte har problem med att de får igenom politiken med Sd som vågmästare.

Det är mycket valfläsk som kommer till ytan i denna budget och hade alliansen haft ett övertag i opinionen så hade budgeten sett mer representativ ut när det gäller frågor som alliansen vill driva igenom.

Personligen har jag inga problem med att de rödgröna idéerna blir verklighet i politiken och jag antar att det kommer att fortsättas att serveras rödgrön politik om opinionen för alliansen är fortsatt dålig.

De rödgröna partierna måste ingenting, de behöver inte gå samman och ha en gemensam plattform utan det handlar om att ge ett eget bud till de väljare de vill attrahera och sedan får man se hur långt det kommer räcka.

Om de tre rödgröna partierna blir en majoritet så är det mycket möjligt att de samarbetar mer med sig själva men frågan är hur alliansen kommer bete sig i en sådan situation.

Sitter partierna fast eller har de då rätten att förhandla med andra partier utanför alliansen utan fråga lov ?