< div id=”header ”>< / div>

lördag 28 juli 2012

OS-invigningen i kontrast till Syrien och FN kan inte göra något!

Det finns många som kultförklarar OS-invigningen och ska inte förklara upplevelsen att "hinduer, kristna, muslimer och kvinnor samt män" kan förenas i ett arrangemang. Där ligger t.o.m.Gothia Cup i lä som inte fick  hit syriska ungdomar med "risk att de tannar kvar". Syrien är representerade i OS trots situationen i landet.Läs nedanstående tweet som kom samtidigt med invigningen.

Syria News Network@SyrienNyheter
500 dagar i har kostat hittills 21.529 dödsoffer varav 1682 barn under 10 år.

Oftast ska det sportsliga arrangemanget ha förtur men det är så lätt att glömma och när jag påminner om detta får jag kommentarer att "vi får ta hand om våra egna först innan vi tar oss an andra" ger det en skrämmande bild vad som håller på att hända i mentaliteten trots att vi har full tillgång till information att kunna förebygga, agera och hantera. Men så länge solen lyser ska vi inte bry oss? Det sköter ju FN?

1 kommentar:

Anonym sa...

inte bara Syrien, utan alla länder i arabvärlden, inklusive många i Afrika, borde uteslutas ur alla sportevenemang så länge de inte lever upp till FN-stadgar och annat som bestämmer hur människor skall bete sig, de representerar sina länder som medlemmar i OS-trupper, inget annat, och gör alltså reklam för regimer som stenar folk(Nigeria m.f.) lemlästar, det gör de flesta osv. de kanske vore det bästa påtryckningsmedlet för att få till en ändring, att de utesluts ur intersnationella tävlingar, hur vansinnigt det än må låta!