< div id=”header ”>< / div>

måndag 16 juli 2012

Det går trögt med vindkraftsutbyggnad i Halland!

Viktiga beslut kan tas under semestertider. Att säga nej till vindkraftspark i Ulvås är ett sådant där länsstyrelsen nu avstyrkt tillstånd. Tidigare ks i Kungsbacka har kompromissat fram att tidigare ta bort fem av de tolv föreslagna vindkraftsparken med hänsyn till fågeliv och naturskyddsvärda områden.

Jag slog på "vindkraft" vad miljöpartiet tycker i frågan. Det finns en positiv syn på vindkraft men det torde splittra miljöpartister då alla inte gillar att det placeras vindkraftsparker JUST där jag bor OM jag inte har intresse av det i någon form. Det finns gott om naturfolk och fågelintresserade i partiet likväl som det finns de som inte är direkta markägare utan ska ha parken som grannar.

I Varbergs kommun har mark- och miljödomstolen givit klartecken för sex vindkraftverk i Östra Derome 150 meter höga efter många om och men. Några torde vara nöjda andra missnöjda men klart är att det går trögt med tillstånd för en forcerad utbyggnad av vindkraft åtminstone i Halland. Det kanske finns någon plan B annars torde de mest positiva till vindkraft få det svårt att propagera för ännu kraftigare utbyggnad i varje fall på land och storskaligt i form av "parker".

1 kommentar:

Anonym sa...

Läsvärt:

http://www.landskapsskydd.se/pic/Timbro-Svensk%20vindkraft-215%20miljarder%20senare.pdf