< div id=”header ”>< / div>

fredag 29 juni 2012

Att styra, att vara grönast och att vilja framåt kräver ansvar!

Att MP och regeringen gör upp om vård till papperslösa får ses som en framgång för de mindre partierna i regeringen och MP. Sedan kan det talas om att rödgrönt är större än alliansen i opinionen och hade haft majoritet om det inte vore för SD.

DN Ipsos juni 2012
Många väljare vill se MP i regeringen om det inte vore för oförmågan att vilja ta majoritetsansvar, hållfastheten att vara det grönaste av grönt och vänsterstämpeln. Ibland sätter sig MP sig själva i offside och gör sig omöjliga och ibland kan betonghäckar i rött och blått göra det omöjligt.

Om man utgår från att opinionssiffrorna ger ett parlamentariskt läge vid x-läge borde naturligtvis MP och andra partier göra en varudeklaration vad som händer om detta uppstår efter ett val. Nyckelpartier är S och MP samt Alliansen.

Jag utgår från att finanskris, klimatkris och allt annat som är internationell kris inte kan lösas på svensk isolerad mark eller i enskilda regioner eller enskild kommun. Vi är allt för insyltade i internationella avtal, EU-regler och gjorda överenskommelser men kan ändå vara föredömen och som påtryckare.

Lilla Apelviken i Varberg
Tidigare strategi att "röstmaximera" gäller att vara alla till lags och därmed maxa inneboende spänningar vad som ska genomföras och vad som är smärtgräns att vilja ingå i en styrande minoritet eller majoritet.

Att utgå från miljöranking kan vara en värdemätare för exempelvis ett miljöparti även om en lägre rankad kommun kan ha en ingångsvinkel medan andra kommuner har lättare för att nå sina mål. Då gäller det att kunna samarbeta.Förmodar att jag är ganska stolt att se HALLAND där MP sitter i en fempartiallians i regionen och i residensstaden Halmstad som bästa miljöregion.

Trenden kommunvis är ändå att min egen kommun med alliansstyre VARBERG för ett gott jobb och förbättrar sin position men kan bli ännu bättre. Tror det är nära kontakten till politiker och en vilja att samarbeta över kommungränsen som gör detta och en kreativ vilja hos medborgare och de anställda i kommunens "Västkustens kreativa mittpunkt".

Andra bloggar: Olas tankar, Kent Persson Thomas Böhlmark Peter Andersson

1 kommentar:

BG sa...

Vi stiftar en lag som säger att man skall lämna landet om man får avslag. Sen stiftar vi en annan lag som ger de som stannar iallafall ett antal förmåner. En otrolig dubbelmoral.