< div id=”header ”>< / div>

söndag 20 maj 2012

Framtiden är IT-teknik och sköta sig själv och skita i andra!

Framtiden ligger i IT-industrin och vad vi än använder och har med att göra så finns det IT-teknik. Jag har frågat mig många ggr vad gäller frågan om bemanning i äldreomsorgen att det är hur enkelt som helst att både göra statistik och listat behov genom datorn.

Visst behövs MÄNSKLIG kontakt och omvårdnad men hur ser det ut i samhället med stjärnor, tryck siffra och fyrkant?
  Köper man något tekniskt ingår instruktionsbok på alla möjliga språk och uppstår det fel får "apparaten" läggas in och undersökas och då KOSTAR det. Varför inte ge alla en "vårdpeng" att ladda upp på ett konto vi har redan högkostadsskydd vad gäller sjukbesök och recept. I de systemen ingår inte allt som en del tror utan begränsas av olika faktorer annars skulle systemen missbrukas.
  Vad gäller bemanning i äldrevården KRÄVER de kvalificerad och utbildad personal vid omvårdnaden även om det skulle gå lika bra med MIG. Att få vårdplats kan vara nog så svårt. Inte minst VILL samhället att man vårdar sig själv och gör det i sin invanda inpyrda hemmiljö som kanske inte alltid är optimal.

Det ekonomiska systemet styrs av banker har jag hört. Även det med knapptryckningar och ringa personlig kontakt på basplanet. Att förbereda sig för kraschen är väl att ha "lagom" likvider på banken så kortet går att använda annars duger pengar i madrassen lika bra.

Vi som aldrig är sjukskrivna men med handikapp att vi inte ges chansen ska ingå i det förbannade systemet med nån form av jobb-och utvecklingsGARANTI där arbetsförmågan är så låg att vem som helst kan sysselsättas och med vad skit som helst. Ändå åker vi aldrig ut som Tre Kronor i hockey-VM och har bra betalt efteråt. Var finns Sveriges Silicon Valley jag längtar dit.

länkar i bloggen: Schlaug, Cornucopia och Helga von Pittbull

1 kommentar:

anki soitamo sa...

Jaa, bankservicen i Finalnd är att, har du Internet bank?

Joo!

Då kan du göra det själv på nätet!

Nästa!