< div id=”header ”>< / div>

söndag 19 juni 2011

Gustav sjunger lärarnas lov!

Lärarlöner och lärartäthet och varför inte stopp för nedläggda skolor präglade Gustav Fridolins DN-artikel om ett rejält skolyft. Lägger vi till det med tillagningskök på varje skola som mitt lokala MP lovat och 100% ekologiskt, närproducerat mat med minimalt matsvinn borde lyckan vara fullkomlig. Miljöpartiet är ett "lärartätt parti" och det präglar partiet i mångt och måtto. Dock delar jag som icke-lärare Vidar Andersson i Folkbladets ledare att löften innebär en del konsekvenser.

Vi alla lever inte i skolans värld men skolan är en betydande del av samhället och många är del av den. Skolan ska vara början till "lära för livet" och fortbildningar, omskolning, vidareutbildning kommer att följa många av oss hela tiden. Kunskap är makt och många som fått avbryta eller nischats in får göra omprövningar efter livscykel och förändringar i samhället.

Många frågar sig vad som händer under sommaren då elever är "lediga" eller jobbar vad sker då i skolan? Hur ser skolornas deltagande i resten av samhället ut. De som deltar i debatter för de politiska partierna i skolorna är i regel specialdesignade att redan komma från skolans värld antingen som lärare i någon form eller elev och tillhör något ungdomsförbund. Kanske vore det bra med lite mer verklighetsförankring i det lärartäta miljöpartiet eller kanske döpa om sig till "Lärarpartiet" då det är den nischen som ska tillfredställas och inte allas vår miljö i samhället.


Inga kommentarer: