< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 maj 2011

Vad är grönt i Halmstad när miljöpartiet byter block?

Det svänger i hockey det vet de flesta som intresserar sig för sporten. Det svänger också ganska kraftigt om man är miljöpartist i Halmstad. För två år sedan tillhörde miljöpartiet en rödgrön opposition och ville höja skatten med 1.18 bl.a. för satsning på ungdomsarbetslösheten och kollektivtrafiken. Skatten höjdes i Halmstad men inte riktigt så mycket. I satsningen låg att pensionärer över 75 år skulle få fortsatt åka gratis.läs här

Nu är det som sagt andra tider, strålande tider och miljöpartiet i Halmstad ingår i en fempartiallians och här får man vara med och styra. Ekonomin har stabiliserats och nu sänker kommunen skatten med 15 öre. se här  och här.

När miljöpartiet svänger från ett håll till ett annat frågar nog många sig vad är grönt och då partiet kovände efter valet från ett block till ett annat utan att först prövat en egen budget. Hur uppfattas det av väljarna? Skattesatser hit och dit brukar jämna ut sig . Frågan är om oppositionen med S och V kommer att vilja gå med på en skattesänkning som är marginell men som innebär avkall på ökade offentliga utgifter? Deras budgetförslag läggs den 25 maj och då först går det att jämföra.

Inga kommentarer: