< div id=”header ”>< / div>

fredag 25 mars 2011

Den stora förnekelsen!

I  Klotet  radions P1 här går det att lyssna på ett program om hur vi redan lever över våra resurser och Johan Rockström och Anders Wijkman;s signaler om att det behövs en gigantisk samhällsförändring. De håller föresläsningar och boklanseringen av deras bok Den stora Förnekelsen är i full gång.

De har tidigare skrivit en debattartikel i SvD under rubriken "Jordens resurser håller på att ta slut". De vill betona (Johan Rockström) att initiativet inte är att bli vare sig partipolitiska eller ge sig in i tillväxtdebatten utan hållla sig på vetenskaplig grund där politikerna måste ta hänsyn till vissa givna ramar och komma överens.

Jag tycker mig bekräftas att media mer och mer spinner vidare på stora händelser som kan kallas akuta och politikerna nosar vad som är gångbart inför valen som kommer härnäst. Följdaktligen blir det regeringar som ska komma loss och driva politiskt men då allting handlar om opinionsmätningar och kortsiktiga röster frågar jag mig vem som vågar ta de stora övergripbara och långsiktiga besluten.

Dessa innebär naturligtvis uppoffringar och kompromisser än sedvanlig löftes- och plånbokspolitik. Jag tror blockpolitiken som vi upplever den idag är död, stendöd när det måste till överenskommelser som står över detta då inget av sidorna från valer visat på vilja till konstruktivitet. Ur svenska förhållanden hade vi en valrörelse i höstas som jag helst vill glömma. Som någon sa en sån seger till och vi går under. Nu gäller det att se näsan längre än fyra år. Är det något parti som vågar det men med rätt frågor denna gången?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rockström och Anders Wijkman är falska profeter....dem band tidigt upp sig till fifflarna Al Gores och IPCC klimatagenda och nu kan dem inte backa ur, utan att tappa ansiktet...så dem kör vidare i samma spår, kosta vad det kosta vill...vad det gäller Maldiverna så är det ren skrämselpropaganda:

” Svensken Nils-Axel Mörners forskning har dock visat att Maldiverna inte drabbats av någon havsnivåhöjning utan tvärtom, havsnivån har sjunkit.”

http://klimatbluffen.blogspot.com/2009/03/hur-var-det-nu-med-maldiverna.html

Sen är det ju så, att ju mer is som bildas i t.ex Antarktis, ju mer stiger havsnivån...därför att vatten som blir is tar upp större volym och följaktligen tränger undan mer vatten...du kan ju fylla en glasflaska med vatten och lägg i frysen...vad händer...jo flaskan går sönder, eller hur..?...fruset vatten tar upp större volym..! Alltså, ju mer is i havet - ju högre havsnivå...nåt att tänka på för miljöpartister och klimatalarmister..?..:)../anders s

Anonym sa...

Appropå Nils-Axel Mörner som är ett ständigt förekommande namn i alla möjliga pseudovetenskapliga kretsar.

Årets förvillare är en utmärkelse som sedan 1987 utdelas årligen av föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF).[1]


Till årets förvillare kan den utses som i Sverige under året, frivilligt eller av grov oaktsamhet, bidragit till att skapa förvirring och oklarhet om vetenskapens metoder och resultat. Särskild vikt ska fästas vid insatser för att främja auktoritetstro och en okritisk inställning till sådant som sägs i vetenskapens namn.

1995: Nils-Axel Mörner "som med sina slagrutekurser pådyvlat studenterna sedan länge motbevisade myter."


Sen kanske det inte alltid är så snyggt att påpeka folks brister i det svenska språket, men du borde kolla upp användning av DE och DEM.

Appropå din sista kommentar, det är ju så mycket faktafel att det knappt är värt att kommentera. Det är ju skillnad på is som ligger på land och is som ligger i havet. Alla vi som någonsin druckit något med is vet ju att glaset inte svämmar över när isen smälter.