< div id=”header ”>< / div>

onsdag 30 mars 2011

Därför vill jag se Mikaela Valtersson som språkrör!

Jag sitter inte i någon Riksvalberedning i Miljöpartiet. Jag har ingen som styr min blogg vad jag ska skriva i bloggen. Jag utgår från min egen verklighet och matchar vad som sker i den gröna rörelsen utifrån den. När jag nu vill förklara mitt ställningstagande har jag inte gjort personliga intervjuer utan som vanlig väljare men mer aktiv i miljöpartiet bildat mig en uppfattning om de olika språkrörskandidaterna. Jag svassar inte efter husse och har beroendeförhållanden till någon eller något i miljöpartiet. Jag står fri med endast ETT uppdrag i partiet ersättare i lokalt MP i KF i Varberg.men med massor av erfarenhet från uppdrag i partiet sen det bildades 1981.

Det finns bl.a något som heter valpejl där det.går att jämföra sin egen profil med kandidaterna. Tyvärr Ulf Holm synd att du inte kandiderade du hade slagit Gustav Fridolin som språkrör enligt min jämförelse, Men i toppen ligger ändå Mikaela Valterson bland alla kandidater. Som kvinnlig tvåa för mig ligger Bodil Ceballos som har andra kandidater före sig bl.a, Maria Ferm som inte ställer upp, Vad som är bra för partiet vet inte jag. Jag är bara jag men vet vem som är bra för mig. Vill inte jag komma till partiet så får väl partiet komma tlll mig eller hur var det nu Muhammed uttryckte sig om berget.

Jag har läst bloggar om valberedningens förslag och det är inte mycket till analys, Men presskonferensen var enkel och ingen motivering varför de andra kandidaterna inte dög. Det hade varit intressant att höra vad det är för mediumstaplar och kriterier valberedningen närmare utgått ifrån. 40 möten för att höra profil och olika intervjuer med 100 personer  om  kandidaterna med en så stor valberedning innebär ett enormt arbete. Jag utgår att allting som då vägs samman blir en kompromiss någonstans. Men det som ett språkrör ska kunna bäst är att utttrycka sig i media och då finns dessutom pressekreterare och partisekreterare samt olika facktalesmän/kvinnor att ta till. Dock finns debatter och uttalanden där språkrören jämförs med andra partiledare och då behövs karismatiska spjutspetsar. Då kan jag tycka någon som har skilt olika uppfattning som mig själv har en oerhört bra framtoning för sin sak än  vad jag själv står för. Till skillnad från riksvalberedningen ser jag hur de ev, språkrören kommer att föra sig i sin omgivning och inte för att passa internt som ett kringresande språkrör. Det interna arbetet måste bli en satsning på en helt annan organisation än idag där man överlåter det mesta av partiansvaret på regioner och lokalavdelningar att tolka som de ska tolka vill oftast inte alls om jag ska utgå från min egen valkrets Halland som dessutom överlåter det mesta på lokalavdelningen.

Ett språkrör som inte kan delta i de ekonomiska debatterna blir ett svagt språkrör. Jag bedömer att både Gustav Fridolin och Åsa Romson är bra var för sig men den som ändå imponerat där är Mikaela Valtersson och av alla val hitills är det plånboken som är det som avgör valen och inte vem som ideologiskt är det mest. Då räcker det inte med kaffe och bulle och prata räls och vargar. Det är att vädja till känslor och låta andra stå för förnuftet. Det behövs både och att omsätta teori till praktik och det val valberedningen kommer fram till är att miljöpartiet inte är moget att ta regeringsansvar ens om det skulle bli rödgrön majoritet, Partiet faller tillbaka till situationen som den var 1994-2006. Ett och annat friår kan miljöpartiet få igenom men inte mycket mer.med den presenterade uppställningen.

1 kommentar:

Anders sa...

Kanske dags att skaffa ett rättstavningsprogram?