< div id=”header ”>< / div>

torsdag 31 mars 2011

Hemlös tonåring till att det saknas lägenheter i Varberg!

Det började med en hemlös tonåring i Varberg som blev hänvisad till vandrarhem av socialtjänsten då inga andra bud fanns till råds. Fast egentligen var det en artikel att gymnasieungdomar som flydde sina knarkande föräldrar och hänvisades till campingstugor som satte fart på det hela ,En socialsekreterare gick ut och larmade att kommunen inte hade något vettigt att erbjuda dem som är i nöd. Detta föranledde den s.k oppositionens politiker att gå ut i pressen dock utan något konkret då de i princip varit med på samtliga beslut som tas i socialnämnden.

Hallandsnytt hängde på och då handlade det om hemlösa missbrukare. Problemgruppen hemlösa består således av båda grupperna gymnasieungdomar som inte kan bo hemma och missbrukare som inte har någonstans att ta vägen efter en behandling. I slutändan är det nog så att det i huvudsak bara byggts bostadsrätter och att det är lång väntetid för en hyresrätt i kommunen. Det går inte att peka ut en viss kategori då det finns de med skulder som inte ens får stå i bostadskön.

Det finns också i kommunen en prioritering på äldre i alla dess former som gör att andra i en svår bostadsituation får klara sig själva. Sök privat var rådet jag fick för ett tiotal år sedan då jag bodde på ett kontor i ett industriområde. Socialtjänsten ser bara till att det finns "tak över huvudet" sedan struntar de totalt i resten. Politiker av alla de slag viftar men räknar bara in vad de kan spara i ekonomi. Det är inte lätt att vara hemlös i förra årets tillväxtkommun och det sker stor inflyttning till Varberg.

Inga kommentarer: