< div id=”header ”>< / div>

måndag 28 februari 2011

När Gustav Fridolin JR slog mot Damberg (S) !

Hörde Göran Greider under minnesdagen över Olofs Palmes frånfälle tala om socialdemokratin i radions P 1. Han menade att en socialdemokrati som var vaken hade fångat upp begåvningar som Jonas Sjöstedt, Maria Wetterstrand och Gustav Fridolin redan i ungdomsåren.

Nu är det nog så att samtliga nämnda var mer vakna än att vilja hamna i en hopplös minoritets-sits i ett parti som bara var vaket att sitta fast vid makten då och som hade för vana att spela ut samtliga partier efter behag som gynnade S monopol på makten bäst. Något som bekant utjämnats genom att Moderaterna i stort sett är jämnstora idag. Intressant är att en av de nominerade kandidaterna till partiledare är Mikael Damberg. Något som kan bli intressant om han och Gustav  hamnar i topp-position som partiledare resp språkrör. Läs detta från ungdomstiden och det är ingen tvekan om att var Gustav Fridolin står om Damberg blir vald. Dags för nya fräna debatter och konfrontationer kanske?

I övrigt tillhörde jag under Olof Palmes tid  själv de refuserades parti miljöpartiet och har i stort sett samma erfarenhet som Birger Schlaug vad som gällde då. det att förhålla sig till socialdemokraterna. Men denna uppfattningen har som bekant reviderats en hel del av dagens generation.

Inga kommentarer: