< div id=”header ”>< / div>

måndag 17 januari 2011

Språkrörs- och partisekreterarkandidater med mersmak i bloggosfären!

språkrörskandidat Annika Lillemets
I dagens blogg-genomgång hittar jag två intressanta bloggare Anders Wallner och Birger Schlaug  Den senare skriver sin blogg att Annika Lillemets kandidatur tydligen markerar att nu är det inte bara personer vi diskuterar utan också personer med politikens innehåll.  Som insider i riksdagen måste man förr eller senare ha en inställning som inte enbart handlar om taktiska överväganden och bara stå bakom uppgörelser för att betraktas som rumsrena. Riksdagen med en alliansregering i minoritet inbjuder till detta att vara för eller mot och sedan inte så mycket mer. Redovisningar blir ofta korta vid uppgörelser sedan dags satt gå vidare till nästa fråga.

Miljöpartiet har efter Afghanistanuppgörelsen frågan om om man ska utgå vad som är bekvämast- att glida med eller skapa opinion? Den biten har miljöpartiet klarat utmärkt i Vargfrågan  men flummar i andra frågor. Därför är Annika Lilemets kandidatur EXTRA INTRESSANT. Mats Knutson Svt sa i Gomorron.programmet i SVT något om att språkrörsvalet stod mellan Mikaela Valtersson och Åsa Romson men kunde inte bedöma läget. Frågan är om två likartade kandidater tar ut varandra att fokuset riktas mot dem som skiljer ut sig?

bloggare och partisekreterarekandidat Anders Wallner
Anders Wallner som fått fart på sin blogg har tagit på sig uppgiften att inte bara kandidera till partisekreterararposten utan också presentera språkrörskandidater. Själv har han på ett föredömligt sätt bloggat om hur partiet ska utvecklas internt för att ta tillvara medlemmarna intresse. Inte minst förslag på introduktion i "grön ideologi" då det annars blir ett mischmasch av allmänt missnöjda, trendgängare och en passiv medlemskår i stort och ett litet gäng som drar politikerlasset. Anders är helt klart en förnyare men saknar erfarenheten som Mats Pertoft vill bidra med.genom sin kandidatur.Följ Anders blogg här

1 kommentar:

Anders Wallner sa...

Det stämmer att jag inte haft lika tunga politiska uppdrag som Mats Pertoft, men för tydlighetens skull så har jag haft kommunpolitiska uppdrag både i Malmö och Stockholm samt tidigare suttit i partistyrelsen med ansvar för internationella frågor. Har också arbetat som tjänsteman för partiet både på kommunal och riksnivå.