< div id=”header ”>< / div>

måndag 17 januari 2011

Miljöpartiet extremister i invandrarfrågan?

Jimmie Åkesson (SD) tog chansen att kalla Miljöpartiet för "extremparti" i invandrarfrågan i Ekots lördagsintervju och föreslog sitt eget parti som dem som alliansen ska göra upp med. Hör lördagsintervjun här.

Däremed siktar han på att ta väljare från Alliansen om så skedde och har redan gjort då en uppgörelse redan finns om arbetskraftsinvandring.

I specifika frågor ska naturligtvis MP ta chansen att göra upp i annat fall blir det en svagt beslut om det enbart finns ett rödgrönt alternativ mot alliansens. SD vill gärna framställa sig dels som "martyrer" de mot de andra partierna i annat fall vara de som är närmast regeringen och i andra fall de som kan ge regeringen en näsknäpp, I andra frågor har jag förordat totalopposition inte minst för att koppla från miljöpartiet från usla rödgröna uppgörelser som gjordes innan valet menat som regeringsunderlag.
.
Miljöpartiet bör undvika att om alliansen är på humör undvika att SD får någon roll att spela i kanske deras internt starkaste fråga. De som riskerar att "förlora" kan vara ytterligheten bland borgerliga väljare som numera attrheras av SD. Vänstersidan i övrigt ser det helst att "fackliga egointressen" inte åsidosätts men har inte styrkan att göra upp med alliansen. Ibland kan det vara skönt med ett parti som kallas "extremister" av SD. Det underlättar lite då man spelar på "samma planhalva" att ratta till både höger och vänster även om vänsterspaken gått i baklås genom att SD blockerar vägen. Jag förordar också en styrning åt det gröna hållet vilket är åt ett helt annat håll än både vänster och höger i riksdagen.

Inga kommentarer: