< div id=”header ”>< / div>

tisdag 18 januari 2011

Gustav en ny Karl Staaf - fast yngre!

DN-artikeln av Gustav Fridolin om ambitioner att inta en "mittenposition" har väckt en del intressanta bloggares intresse.. Artikeln kan klickas här. Själv tyckte jag inte artikeln var särskilt märkvärdig men hos andra gav det "hopp" då en del känner saknad efter slagkraftiga namn då superparet Maria och Peter lämnar. Jag kanske är förläst på mp-material och varit med för länge. men media börjar nu överallt sprida en ny frälsar-ikon i Gustav. En politiker som tidigare gjort tvärt emot, hoppat av, prövat andra saker och kommit tillbaka, Vem kan inte undgå att GILLA sånt. Att fastna i "mitten" är den gröna färgens balans mellan höger och vänster. Inget konstigt i det.

Gustav gillar Karl Staafs insatser och går 100 år tillbaka i tiden. Eftersom nästan ingen vet vem det är och heller inte bryr sig om det är det klart att gillar Gustav Kalle gör jag det också. Verkar vara en schysst snubbe bara han inte var släkt med Calle Bildt. Men vaddå Gustav slipper förhandla med Kalle Staaf så det är bara en utgångspunkt att vi tidigare haft rejäla företrädare innan miljöpartiet. Grundaren Per Gahrton också skåne-påg var folkpartist och jag röstade på folkpartiet i två val innan miljöpartiet fanns. So what!

Så dagens utvalda bloggar om DN-artikeln. Klicka på namnet så kommer bloggen fram.

BIRGER SCHLAUG: Birger kan inte hålla sig i sin blogg. Han har gått igenom skiten och vet att det blir inte lätt att efterträda ikoner och också ha mycket stora förväntningar på sig. Inte minst ställer Birger krav på en djupare grön politik då han antagligen är rädd att Gustav och kompletterande kvinnlig kollega annars sugs in i det partimönster som mp avskydde på hans tid. Gustav kommer till ett färdigt parti men jag glömmer inte konstlotteriet som miljöpartiet hade för att få ihop till valsedlar och svårigheter att nå ut i media. Gustav har redan inbjudningar långt innan kongressen att nå ut..Men med en nyfrälst medlemskår kan det bli pannkaka om det inte finns någon mer tanke än att bygga järnväg, energisnåla bostäder och förnybara energisystemet.
Det är en trög historia med fallgropar och lätt att säga men göra då kan det bli problem

JONAS SJÖSTEDT Jonas har ett förhållningssätt att ligga lågt bakom Lars Ohly men har en gedigen erfarenhet och försöker hitta en framkomlig väg för ett renoverat vänsterparti. Lite störande är det att Gustav drar fram Karl Staaf när vänsterpartistena på den tiden var RIKTIGA kommunister. men nöjer sig med det vanliga att Gustav är velande i förhållande till höger och vänster. Inte som Lars Ohly att nu håller han sig inte till överenskommelser utan flirtar vilt och intar fel position. Jonas känns lite ödmjukare. Alla överenskommelser med Alliansen utan V kommer naturligtvis att kritiseras sakligt och bestämt.Trängselskatt för politiker i mitten är ett guldkorn.Smakar det ska det kosta,

Inga kommentarer: