< div id=”header ”>< / div>

söndag 23 januari 2011

att göra en "trulp" -utmana "ödet" eller "rädda världen"?

Att göra en "trulp"- att utmana en självklar vinnare för att visa att det går att utmana står det i Niclas Perssons blogg. En efterföljande blogg skriven av Yuri Silva sin betraktelse på samma tema. Då har Erik Thor hunnit skriva vad han tycker om språkrörskandidaten Joakim Pihlstrand-Trulp. 


Jokaim Pihlstrand bloggar själv här och förklarar sin kandidatur med egna ord. Medan Gustav Fridolin spelar på en annan planhalva etablerad i mediavärlden tvingas Joakim till stor del använda sociala medier för att synas, Jämvikten bland de kvinnliga kandidaterna är något jämnare även om några av dem är massmedias "gosekandidat". Den bilden kommer säkert att bli tydligare ju närmare  miljöpartiets kongress vi kommer. Expressen gjorde nyligen en undersökning på " favissar" inom S och något liknande kan ske även hos MP.

På ett internt styrelsemöte i min länsavdelning MP Halland tog vi upp språkrörsfrågan. Två sammandragningar var på ett tidigt stadium, inte med särskiltt många deltagare men tillräckligt för att ta upp språkrörsproblematiken.

Jag menar att MEDIA utser språkrören INTE  medlemmarna. De bekräftar vad alla vill höra, se och göra via valberedning och kongressen. medias kandidater är enligt min mening Gustav Fridolin och Mikaela Valtersson. Något annat skulle vara en överraskning med tanke på hur media styr..

Just nu handlar diskussionen om vem som passar ihop med Gustav på ungefär samma synsätt som han vore  Prins Gustav på väg att krönas och med passande språkrör några steg bakom. Inget om Gustavs motkandidater varav valberedningen fått in två nominerade. Kan tänkas att en del av de manliga backat då de tillhör "Gustavs lag". Miljöpartiets monarkiska tänkande är fjärran från forna tiders utmaningar ända fram till målsnöret kongressen då allting tuggas sönder och samman i media och bara sporadiskt på interna möten.

Inga kommentarer: