< div id=”header ”>< / div>

onsdag 24 november 2010

MP får inflytande i vit kommun!

Hylte Kommun anses vara en av de rörigaste att styra i Sverige. Där har miljöpartiet under den gångna valperioden inte funnits med och Kommunens Väl som ett av de större partierna samlat upp när det varit splittring inom de rikstäckande partierna. Till detta tillkommer SPI och SD så förstår man att det avbrutna styret med centern och socialdemokraterna som nu avbrytits inte är helt lätt.

Nu har Socialdemokraterna aviserat att de vill bygga på "rikskoalitionen" S, V och MP. Läs mer här som innebär både press och förhållningssätt från andra partier. I vilket fall som helst kan det leda till minoritetstyre vilket kan vara både svårt och lätt. Det huvudsakliga är att få makt i styrelser och nämnder. Politiken kan bli både ge och ta i en koalition men viktigt är att få reda på partiernas utgångspunkter.

Jämfört med Varberg där S, V och MP är i minoritet utan chans att rucka på Alliansen tycks nämndplatser vara det viktiga. Till vad? Sakpolitiskt om det inte ageras bättre i nämnder och kommunstyrelse samt kommunfullmäktige går det an att skriva upprop och insändare men det är där det ska ageras. Hylte med sitt enda mandat och få nämndplatser tycks ändå prata politik i sin uppgörelse. Det är något jag saknar i Varberg där miljöpartiet tycks lagt sig platt för att få nämndplatser och dessutom släppt Barn- och utbildningsnämnden till Vänsterpartiet. Rikspolitiken kan vara styrande neråt. Vad säger Peter Eriksson om detta? Jag tycker som han.om Vänsterpartiet.

Inga kommentarer: