< div id=”header ”>< / div>

onsdag 24 november 2010

Miljöpartiet kryper för att ändra i grundlagen!

Idag tas beslut om grundlagen och miljöpartiet som notoriska motståndare mot EU har blivit ett nja-parti. Själv har jag varit positiv till att påverka och se möjligheterna. Dels vill jag att de europeiska gröna partierna ska bli starkare och dels tror jag att USA och KINA kör över oss om vi inte kan göra EU grönare.

Som motvik till detta kan man alltid som miljöpartiet genom Peter Eriksson hävda att grundlagen ändras för att främja demokratin. Miljöpartiet går framåt och den gröna rörelsen växer och det tycks bara vara Birger Schlaug och några till som håller de gröna vakna att något stort är på gång.Vänsterpartiet mesar med och har en EU-kritisk linje när de själva verket vill gå ur. Å andra sidan finns andra EU-kritiker som står för annat än V och MP. NEJ TILL EU för en tynande tillvaro och kan väl knappt kallas folkrörelse  och kommer det inte frram krigsrubriker och mediadrev lär folket sova.

Miljöpartiet har inte haft någon ambition att grundlagen tas i stor enighet utan det får bli en liten bisats att demokratin inte är hotad utan nu stärks demokratin. Har det att göra med MP:s opinionsiffror kanske?

Inga kommentarer: