< div id=”header ”>< / div>

onsdag 24 november 2010

Varberg den bästa av världar i kommunfullmäktige?

Efter att ha suttit i tio timmar på kommunfullmäktige i Varberg. Jag på läktaren med journalister. ledarskribentens på HN att "Det går bra för Varberg" och den rapporterande journalisten "Varberg är bra men kan bli bättre". Att de nya ledamöterna tyckte det var jättebra kunde jag förstå. Pengarna i form av arvoden ramlade in ju längre mötet gick så på 10 timmar gjorde de säkert storkovan att diskutera pseudoproblem.

Att vara rolig, seriös eller hålla sig till dagordningen med budget som EN punkt spelar ingen roll. För åhörare som kan budgetprocessen kan det bli outhärdligt att se spelet som liknar stundtals teater stundtals fars. Frågorna är förberedda av S och Alliansen redan i kommunstyrelsen och sedan ska de som inte vill ingå i det välja och inta position. Att Miljöpartiet kommer bort trots att det dubblat och gjort ett kanonval kunde jag räkna ut. Gruppen känns inte samanfogad att köra "äkta" grön politik utan snarare som en hängrem bakom S med sin bastante ledare Jana Nilsson. Undrar fortfarande varför de gröna inte gjorde "hängavtal" med alliansen då det är de som har den reela makten. Men förstår att nybörjarna inte förstår att hänger man på S så är utrymmet för "grönt" intecknat hos "borgarna" som vänstern kallar allt till höger om dem.

NU hägrar en "skolresa" till kommundagarna i Västerås i helgen och då får man träffa 750 anmälda till en hallelujaföreställning långt bakom tråiga och tråkiga fillmöäktigemöten i Varberg där andra har huvudrollen. Res i frid och kom tillbaka med lite mer gajst!

Inga kommentarer: